Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

8/14/2011 01:48:00 μ.μ.

Το μαθηματικό μυαλό που πλούτισε από το ξυστό

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Η 63χρονη-πολυκεκατομυριούχος πλέον- Joan R. Ginther από το Τέξας είναι είτε ο πιο τυχερός άνθρωπος στη γη ή απλά ξέρει κάτι παραπάνω από όλους όσους τζογάρουν, περιμένοντας το άγγιγμα της θεάς τύχης. Το γεγονός ότι η γυναίκα, συνταξιούχος καθηγήτρια μαθηματικών με διδακτορικό στη Στατιστική, κέρδισε τέσσερις φορές τζογάροντας, κάνει πολλούς να θεωρούν πως δεν πρόκειται για απλές συμπτώσεις αλλά πως έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να σπάσει τον "κώδικα" που ορίζει πως διανέμονται τα τυχερά ξυστό. Σύμφωνα και με τον κ. Rich, καθηγητή του τμήματος Study of Gambling and Commercial Gaming στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, μάλλον είχε ανακαλύψει κάποιον αλγόριθμο που ορίζει κάθε πότε τοποθετείται ένα "τυχερό" δελτίο. Αρχικά κέρδισε 5.4 εκατ δολάρια και μετά από δέκα χρόνια, η τύχη (;) της χαμογέλασε ξανά κερδίζοντας άλλα δύο εκατ. δολάρια. Μάλιστα μετά από δύο χρόνια κέρδισε άλλα τρία εκατ δολάρια ενώ το καλοκαίρι του 2010 χτύπησε τζακποτ με 10 εκατ. δολάρια. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο λένε οι ειδικοί είναι μια στα 18 επτακισεκατομμύρια! Ενώ αντίστοιχα μια τέτοιου είδους τύχη συμβαίνει μια φορά ανά τετράκις εκατομμύρια χρόνια! Συνεπώς μάλλον το μυαλό της 63χρονης τα έκανε όλα... "Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ένα καζίνο συνήθως σε συλλαμβάνουν και μετά σου κάνουν τις ερωτήσεις", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Rich. Αν και η κ. Ginther ζει σήμερα στο Λας Βέγκας (κάτι ξέρει...), τα χρήματα τα κέρδισε στο Τέξας. Μάλιστα τα κέρδη, τις τρεις φορές ήταν από το ξυστό το οποίο είχε αγοράσει από συγκεκριμένο κατάστημα της πόλης. Τέλος, η Επιτροπή Λαχείων του Τέξας πιστεύει πως η γυναίκα απλά έχει γεννηθεί με τυχερό άστρο και δεν πιστεύει πως παρενέβη με κάποιο τρόπο.


Πηγή: link

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com