Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Η «νευρική ορθορεξία», δηλαδή η μανία κατανάλωσης μόνο υγιεινών τροφών, κυρίως βιολογικών ή οργανικών και η αυστηρότατη αποφυγή κατανάλωσης τροφών αυξημένων σε λιπαρά ή όσων περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία μας.Αυτό ισχυρίζονται βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσους...Ταλιμπάν της διατροφής εξοστρακίζουν ψυχαναγκαστικά και "για πάντα" από το πιάτο τους ό,τι δήποτε μοιάζει ή και είναι ανθυγιεινό. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως μια στις 10 γυναίκες και ένας στους 20 άντρες που φλερτάρουν με τη νευρική ορθορεξία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας από κακή διατροφή, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στο θάνατο.

Ο όρος νευρική ορθορεξία, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον γιατρό Στίβεν Μπράτμαν, συγκαταλέγεται στις διατροφικές διαταραχές, όπως η βουλιμία και η ανορεξία, μόνο που δεν είναι «ποσοτική» εμμονή, όπως συμβαίνει στις ήδη γνωστές διαταραχές αλλά «ποιοτική». Τα ορθορεκτικά άτομα, συνήθως γυναίκες λίγο πριν και λίγο μετά την ηλικία των 30, περιγράφονται από τους επιστήμονες ως "ψυχαναγκαστικές προσωπικότητες που ανησυχούν καθημερινά και υπερβολικά για το αν καταναλώνουν απολύτως και αποκλειστικώς ποιοτικές τροφές".

Η νευρική ορθορεξία χαρακτηρίζεται από μια άκαμπτη στάση σε σχέση με τροφές που θα μπορούσαν να καταναλωθούν άφοβα αλλά με πιο αραιή συχνότητα, όπως για παράδειγμα τα γλυκά ή ένα γεύμα αυξημένο σε λιπαρά (π. χ. δύο κομμάτια πίτσα). Στην πραγματικότητα, όπως λένε οι ειδικοί, είναι εξαιρετικά επιβλαβές για κάποιον να αφαιρεί από το διαιτολόγιό του ουσίες που περιέχονται μέχρι και στα πιο λιπαρά τρόφιμα. «Όλα με μέτρο», είναι η σύσταση των διατροφολόγων.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com