Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/31/2010 06:30:00 μ.μ.

Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες στη Foxconn

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Η διοίκηση της Foxconn ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις μισθών, με το ποσοστό να προσδιορίζεται στο 20%. Αν και η ταϊβανέζικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν προγραμματισμένες από καιρό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η κίνηση αυτή σχετίζεται άμεσα με το πρωτοφανές κύμα αυτοκτονιών που μαστίζει το εργατικό δυναμικό της Foxconn. Η Foxconn διατηρεί μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα, τα οποία κατασκευάζουν μια σειρά από τεχνολογικά προϊόντα, μεταξύ άλλων το hardware για το iPhone και το iPad της Apple. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακά. Από τις αρχές του 2010, έχουν αυτοκτονήσει 10 άνθρωποι, ενώ πολλοί άλλοι έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν οι εργάτες. Εκπρόσωποι της εταιρείας, πάντως, ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι σε ένα εργατικό δυναμικό 420.000 ανθρώπων αυτό το ποσοστό αυτοκτονιών είναι "φυσιολογικό". Η Foxconn ελπίζει τώρα ότι με τις αυξήσεις μισθών θα εκλείψουν τα περιστατικά αυτοκτονιών. Δε γνωρίζουμε αν η εταιρεία θέλει να μειώσει τις αυτοκτονίες από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον ή λόγω του ύψους της αποζημίωσης που καταβάλει στην οικογένεια κάθε αυτόχειρα (περίπου 15 χιλιάδες δολάρια).

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com