Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/19/2010 05:30:00 μ.μ.

Η σοκολάτα υγείας κατά της κίρρωσης του ήπατος

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Την πιθανότητα των ευεργετικών ιδιοτήτων της σοκολάτας υγείας για τους πάσχοντες από κίρρωση του ήπατος υπογραμμίζει το αποτέλεσμα πρόσφατης μελέτης. Ισπανοί ερευνητές ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι η κατανάλωση σοκολάτας υγείας «καλύπτει» την αύξηση της ενδογαστρικής πίεσης που παρατηρείται μετά τα γεύματα, και μπορεί να φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα στους πάσχοντες από βαριάς μορφής κίρρωση, προκαλώντας ακόμα και ρήξη των αγγείων. Η σοκολάτα φέρεται ότι κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση επειδή το κακάο είναι πλούσιο στα αντιοξειδωτικά φλαβονόλες κι αυτό γιατί τα χημικά βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στα κύτταρα των λείων μυών να χαλαρώνουν και να διευρύνονται. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 21 ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι όσοι περιελάμβαναν στη διατροφή τους γεύματα τα οποία περιείχαν σοκολάτα υγείας με περιεκτικότητα σε κακάο 85% παρουσίαζαν σημαντικά μικρότερη αύξηση στην πίεση στο ήπαρ σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν λευκή σοκολάτα.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com