Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/14/2010 03:35:00 μ.μ.

Πανικός από τη φάρσα για πόλεμο στη Γεωργία.

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Τον πανικό σκόρπισε στη Γεωργία μια ψεύτικη είδηση που μεταδόθηκε από φιλοκυβερνητικό κανάλι και υποστήριζε ότι ρωσικά άρματα μάχης είχαν μπει στην πρωτεύουσα της χώρας και ότι ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε σκοτωθεί. Το κανάλι Imedi TV παρουσίασε την «είδηση» ως «αναπαράσταση πιθανών γεγονότων», ωστόσο πολλοί τηλεθεατές δεν είδαν την προειδοποίηση. Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν και οι κάτοικοι του Τμπιλίσι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ένας κινηματογράφος άδειασε εντελώς καθώς οι τρομοκρατημένοι συγγενείς των θεατών τους καλούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους.


Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η «είδηση», που δεν έφερε καμία επισήμανση ότι επρόκειτο για φάρσα, προκάλεσε «μεγάλο πανικό» και όχι μόνο στη Γεωργία. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε την «υποτιθέμενη» αλλά ανεπιβεβαίωτη εισβολή των ρωσικών αρμάτων και το θάνατο του Σαακασβίλι, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την «είδηση». Χρησιμοποιώντας εικόνες αρχείου από τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά τανκ είχαν φτάσει σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Τμπιλίσι, το κανάλι Imedi έδειξε την προέλαση των αρμάτων. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια ζωντανή συζήτηση στο στούντιο, με τον παρουσιαστή να απολογείται για τον όποιο πανικό προκλήθηκε. «Θέλαμε απλώς να δείξουμε πώς θα μπορούσε να είναι η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της Γεωργίας», είπε. Δεκάδες Γεωργιανοί, εξαγριωμένοι με το κανάλι, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Νίνο Μπουρτζανάτζε, χαρακτήρισε «αηδιαστική» τη φάρσα.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com