Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/14/2010 05:26:00 μ.μ.

Παράξενες μινιατούρες.

Αναρτήθηκε από fenomeno69

01_matthew-albanese-miniatures-1

Μετά από μια πολύ όμορφη περιήγηση που είχα στο ιστολόγιο του καλλιτέχνη Matthew Albanese είναι φυσικό να είμαι πολύ ενθουσιασμένος για της εκπληκτικές φωτογραφίες του. Βλέποντας την εικόνα παραπάνω θα αναρωτιέστε πόση τύχη μπορεί να είχε και πόσο τολμηρός είναι για να φωτογραφίσει ένα τέτοιο θέαμα. Στην πραγματικότητα όμως οι φωτογραφίες του καλλιτέχνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από καλλιτεχνικές μινιατούρες που αναπαριστούν διάφορα καιρικά (και όχι μόνο) φαινόμενα.

02_matthew-albanese-miniatures-2

Για να δημιουργήσει τις μινιατούρες χρησιμοποιεί διάφορα υλικά της καθημερινότητας όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, φωσφορούχα μελάνια, αλάτι κ.τ.λ. Το τοπίο που βλέπετε να δημιουργεί στην παραπάνω εικόνα έχει βαμβάκι για την αναπαράσταση του καπνού.

03_matthew-albanese-minatures-4

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Albanese ανακάλυψε τυχαία βλέποντας την πάπρικα που του έπεσε από το χέρι να δημιουργείτε ένα τοπίο μπροστά στα μάτια του. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε στην δημιουργία του "Άρη Πάπρικα", όπου χρειάστηκε περίπου 12 κιλά πάπρικα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, σκόνη τσίλι και κάρβουνο για την δημιουργία του.

04_matthew-albanese-miniatures-3

Για να είναι οι φωτογραφίες του πειστικές, ο Albanese πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα σωστό συνδυασμό κλίμακας, βάθος πεδίου, φωτισμού και τεχνικές ισορροπίας λευκού. Όλα αυτά απαιτούν πολλές ώρες δημιουργίας του κάθε σκηνικού και να προσδιοριστεί η ακριβής γωνία από την οποία θα γίνει και η λήψη της φωτογραφίας.

05_matthew-albanese-miniatures-5

Για να δείτε και να μάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη, μεταβείτε στην προσωπική του σελίδα πατώντας εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com