Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/01/2010 04:31:00 μ.μ.

Το Groovle.com νίκησε την Google!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», λέει η παροιμία, αλλά η πανίσχυρη Google δεν κατάφερε να «φάει» τη μικρή εταιρία 207 Media, η οποία έχει κατοχυρώσει και χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή διεύθυνση Groovle.com. Οι τρεις δικαστές που όρισε το Εθνικό Φόρουμ Επιδιαιτησίας (πρόκειται για όργανο του ICANN) δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της Google ότι η 207 Media δημιούργησε τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση για να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες του Ίντερνετ, εκμεταλλευόμενη την ομοιότητα με το όνομα του διαδικτυακού γίγαντα.Πρόκειται για μόλις τη δεύτερη φορά -μετά την περίπτωση του Froogles.com- που η Google χάνει νομική μάχη κατά ιστοσελίδας με όνομα παρεμφερές με το δικό της. Στις υπόλοιπες 63 ανάλογες περιπτώσεις δικαιώθηκε.
Οι δικαστές αρνήθηκαν την παραχώρηση της διεύθυνσης Groovle.com στην Google και έκριναν ότι το επίμαχο όνομα δεν μοιάζει τόσο με αυτό της Google, ώστε να προκληθεί σύγχυση στο κοινό, και ότι η λέξη «Groovle» είναι πιο κοντά στις λέξεις «Groovy» και «Groove» παρά στη λέξη «Google». Παράλληλα, αποφάνθηκαν ότι δεν ευσταθούν τα επιχειρήματα του ισχυρού παίκτη του Κυβερνοχώρου περί μη εννόμου συμφέροντος της 207 Media στη διαφιλονικούμενη διεύθυνση και περί κατοχύρωσης της κατά παράβαση της καλής πίστης.

Το Groovle είναι μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης του Google αλλά αυτό που προσφέρει κατά βάση στους χρήστες είναι η δυνατότητα να δημιουργήσουν δικτυακό τόπο στα μέτρα τους.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com