Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/16/2009 08:57:00 π.μ.

Επιστημονική φόρμουλα για το... τέλειο παρκάρισμα!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Κυρίες και Κύριοι.

Σήμερα τα psaxtiria, σας έχουν την απόλυτη λύση, στο πιο βασανιστικό πρόβλημα των απανταχού οδηγών. Μια ειδική εξίσωση με την οποία μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας, όσο 'ατζαμής' κι εάν είστε.
Ο καθηγητής των μαθηματικών Simon Blackburn σκέφτηκε αυτόν τον μαθηματικό τύπο, όταν άκουσε ότι το 57 τοις εκατό των οδηγών, έχουν έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητά τους στο παρκάρισμα.
Ισχυρίζεται δε, ότι με την χρήση του τύπου του, ο καθένας θα μπορούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του με ευκολία(!) και με ασφάλεια.Ναι. Όπως θα καταλάβατε ο τύπος του κυρίου Simon είναι αυτός που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Σας δίνω παρακάτω και την επεξήγηση των γραμμάτων για να κάνετε τους κατάλληλους υπολογισμούς.

r = Η ακτίνα που διαγράφει ο τροχός κατά την περιστροφή του τιμονιού
l = Το μήκος του τροχού του αυτοκινήτου
k = Η απόσταση από το τιμόνι έως το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου
w = Το πλάτος του αυτοκίνητου που είναι παρκαρισμένο δίπλα στο δικό σας.

Άντε βρε, και καλό παρκάρισμα...

2 σχόλια:

enikolo είπε...

Παιδιά πολύ ενδιαφέρον το θέμα (καθαρά εγκυκλοπαιδικά) αλλά τέτοιες αναρτήσεις καλό θα ήταν να γίνεται μια προσπάθεια επαλήθευσης της οποίας τα αποτελέσματα να συνοδεύουν την ανάρτηση.Αλλιώς θα μπορούσα να τη γράψω κι εγώ από το μυαλό μου.
Επίσης, δεν αναφέρεται πουθενά ...τι δίνει ο τύπος.Δηλαδή, αν εισάγω τιμές για΄όλες τους παράγοντες και κάνω τις πράξεις, το νούμερο που θα πάρω είναι....τι?Η γωνία που στρίβω το τιμόνι ? Η απόσταση που πρέπει να διανύσω σε όπισθεν? Η κάθετη απόσταση που πρέπει να έχει το αμάξι μου από του άλλου πριν αρχίσω να παρκάρω?κλπ.
Ά, και κάτι άλλο : κάθε τύπος πρέπει να συνοδεύεται από τις μονάδες μέτρησης που χρησιμοποιεί (πχ απόσταση σε εκατοστά ή μέτρα, γωνίες σε μοίρες ή rad, κλπ).
Τα λέω καλοπροαίρετα γιατί ξέρω ότι γουστάρετε να βελτιώνεστε.Είμαι φανατικός αναγνώστης σας.Συνεχίστε την καλή δουλειά...

bloggeridis είπε...

enikolo, όλα αυτά που λες, είναι σωστά... αλλά από την άλλη εάν πρόσεξες, περισσότερο σατιρίζω το θέμα, παρά το παρουσιάζω. Κι αυτό γιατί μπορεί η εν' λόγο εξίσωση να "δουλεύει", από την άλλη όμως, φαντάζεσαι να θες να παρκάρεις και να βγαίνεις από το αυτοκίνητο για να μετρήσεις το διπλανό σου όχημα και να κάθεσαι να επιλύσεις αυτήν την εξίσωση?!?!?
Πιστεύω ότι εάν όντως λειτουργεί η εξίσωση, περισσότερο θα το εκμεταλλευτούν οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτόματα συστήματα παρκαρίσματος, παρά ένας απλός οδηγός.

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com