Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/01/2009 01:16:00 μ.μ.

Η ταχύτερη δακτυλογράφος στην Ευρώπη.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, ένα νεαρό κορίτσι, η Eleanor Mitchell από το Lancashire της Αγγλίας, εστάλη από την μητέρα της σε ένα κολέγιο για να μάθει γραφομηχανή με σκοπό να βρει δουλειά σαν δακτυλογράφος. Η Eleanor όχι μόνο αποφοίτησε με άριστα από το κολέγιο, αλλά έγινε και η "ταχύτερη δακτυλογράφος στην Ευρώπη".Από τις πρώτες κιόλας μέρες στο κολέγιο, φάνηκε η ικανότητα της με την γραφομηχανή. Η επιθυμία της να είναι η καλύτερη ήταν τόσο έντονη, που αρκετές φορές δακτυλογραφούσε τα κείμενα από τα βιβλία, δύο φορές, αλλά και το αλφάβητο προς τα εμπρός και προς τα πίσω απεριόριστες φορές.
Όταν ήταν 16 ετών, είχε την τύχη να της δοθεί μια σπάνια ευκαιρία να αναδείξει τις δεξιότητες που είχε αποκτήσει στο κολέγιο. Μαζί με τρία άλλα κορίτσια, επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο για το Παρίσι, όπου θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το πολυπόθητο "International Typing Trophy".

Ο χώρος για το διαγωνισμό ήταν μια μεγάλη αίθουσα που περιείχε πενήντα γραφομηχανές σε μικρά, επιμέρους γραφεία, το καθένα με μια σημαία που δήλωνε τη χώρα καταγωγής του διαγωνιζόμενου. Η Eleanor κέρδισε εύκολα τον πέντε λεπτών διαγωνισμό, αλλά δυστυχώς, λόγω του μικρού αριθμού των ορθογραφικών λαθών, δεν βγήκε νικήτρια.
Η Eleanor ήταν αποφασισμένη να βελτιώσει την προηγούμενη απόδοσή της, πιέζοντας τον εαυτό της ακόμα πιο πολύ προκειμένου να κερδίσει στον επόμενο διαγωνισμό.

Το 1924 για άλλη μια φορά επέστρεψε στην Ευρώπη, όπου αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν η πιο γρήγορη και πιο ακριβής δακτυλογράφος νικώντας στον διαγωνισμό "European Typewriting Speed Championships". Το 1926 το έκανε και πάλι με ένα εντυπωσιακό νούμερο : 11.416 πληκτρολογήσεις γραφομηχανής σε 20 λεπτά, με μόνο 37 λάθη. (περίπου δηλαδή 9,5 χαρακτήρες το δευτερόλεπτο).

Διάσημη πλέον, έκανε πάρα πολλές περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως, της δόθηκε όταν η εταιρεία Smith & Corona Typewriter Company της έκανε μια διαφημιστική πρόταση, αρκετά προσοδοφόρα για την εποχή. Η φήμη της Eleanor ήταν τόσο μεγάλη που συγκέντρωνε πλήθος θαυμαστών όπου κι αν πήγαινε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι μια εμφάνιση της στο κεντρικό εκθετήριο της Smith & Corona Typewriter Company, όπου ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν τόσος πολύς, που δημιούργησε τεράστιο κυκλοφοριακό χάος στην γύρω περιοχή, αναγκάζοντας την τοπική αστυνομία να διαλύσει το πλήθος για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Πέθανε το 1984 σε ηλικία εβδομήντα οκτώ ετών στο Morecombe, όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια μαζί με τον σύζυγό της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com