Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/23/2011 11:33:00 π.μ.

Εγκεφαλικό παιχνίδι και με τη... βούλα το σκάκι.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα αποδεικνύει πως οι επαγγελματίες του σκακιού αντλούν συνδυασμένη έμπνευση από διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου τους, σε σχέση με τους λιγότερο καλούς παίκτες.Το νέο αυτό εύρημα δεν αφορά μόνο τα επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και άλλους τομείς της ζωής όπου χρειάζεται έμπνευση για την επίλυση ενός προβλήματος όπως για παράδειγμα στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης του Εγκεφάλου RIKEN, με επικεφαλή τον Κέιτζι Τανάκα, μελέτησαν την εγκεφαλική λειτουργία δύο ομάδων εθελοντών παικτών «σόγκι» (της ιαπωνικής εκδοχής του σκακιού).

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης για να συγκρίνουν τη ροή αίματος στους εγκεφάλους των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών παικτών, την ώρα που οι παίκτες σκέφτονταν την επόμενη τους κίνηση. Διαπίστωσαν ότι οι προχωρημένοι παίκτες ενεργοποιούν συνδυασμένα τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την μεγιστοποίηση της έμπνευσης, την υλοποίηση στόχων και την αναγνώριση προτύπων, ενώ αντίθετα οι ερασιτέχνες δεν ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές.
Η έρευνα δημοσίεύτηκε περιοδικό “Science”.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com