Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/03/2011 10:22:00 π.μ.

Γιατί η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 98,6° F (37° C);

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 98,6° F (37° C); Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Yeshiva πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την απάντηση.Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος μας είναι η τέλεια ισορροπία, αφού είναι αρκετά ζεστό ώστε να "αποκρούσει" μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά δεν είναι τόσο ζεστό ώστε να χρειάζεται να τρώμε όλη την ώρα για τη διατήρηση του μεταβολισμού:

"Ένα από τα μυστήρια για τον άνθρωπο αλλά και για των άλλων προηγμένων θηλαστικών είναι γιατί έχει τόσο υψηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με άλλα ζώα", δήλωσε ο μελέτης Arturo Casadevall, [...] "Αυτή η μελέτη μας βοηθά να εξηγήσουμε γιατί οι θερμοκρασίες των θηλαστικών είναι όλες περίπου στους 37° C."

Η έρευνα βασίζεται σε προηγούμενη εργασία του Δρ Casadevall που έδειχνε ότι ο αριθμός των ειδών μυκήτων που μπορούν να αναπτυχθούν και επομένως να μολύνουν ένα ζώο, παρουσιάζει μια πτώση κατά 6 τοις εκατό για κάθε έναν βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες είδη μυκήτων μολύνουν ερπετά, αμφίβια και άλλα ψυχρόαιμα ζώα, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες μπορούν να μολύνουν θηλαστικά. Η προστασία αυτή έναντι των μυκητιασικών λοιμώξεων, θα μπορούσε να έχει ζωτική σημασία για το θρίαμβο των θηλαστικών από την εποχή των δεινοσαύρων.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com