Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/04/2010 03:42:00 μ.μ.

Ζωή 3ου τύπου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Αλλάζοντας την εικόνα για τη ζωή όπως την ξέρουμε και ενισχύοντας την ιδέα για μια «διαφορετικού τύπου» ζωή σε άλλους πλανήτες, επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα την ανακάλυψη του πρώτου οργανισμού που είναι σε θέση να υποκαθιστά ένα από τα έξι θεμελιώδη για την ύπαρξη ζωής χημικά στοιχεία, ενσωματώνοντας το αρσενικό, ένα ισχυρό δηλητήριο, στο DNA του.Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Science, το νέο στοιχείο είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό. Στη βάση αυτή λοιπόν επαναπροσδιορίζονται από την επιστήμη τα στοιχεία που θεωρούνται βασικά για την ανάπτυξη της ζωής και είναι ο άνθρακας, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο, ο φωσφόρος και το θείο.

Ταυτόχρονα, η ανακάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει τη θεώρησή μας για το πώς πρωτοεμφανίστηκε ζωή στη Γη όπως και για το πόσες φορές έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο οργανισμός που φέρνει τα πάνω-κάτω σε όσα πιστεύαμε, ανοίγοντας ξανά μια κουβέντα που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους που ισχύουν στη Γη, είναι ένα βακτηρίδιο που εντοπίστηκε στο βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια.

Ενα άλλο βακτηρίδιο

Κι ενώ βακτηρίδια έχουν εντοπιστεί και άλλες φορές σε εχθρικό για τη ζωή περιβάλλον, καταναλώνοντας ουσίες που θεωρούνται δηλητηριώδεις για άλλες μορφές ζωής, το συγκεκριμένο στέλεχος βακτηριδίου αφομοιώνει το αρσενικό μέσα στον κυτταρικό μηχανισμό του. Η έρευνα έγινε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA με τη συμμετοχή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη. Η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον, του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, παρατήρησε τα μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης αρσενικού στη λίμνη Μόνο, που βρίσκεται σε μια ηφαιστειογενή περιοχή. Στη συνέχεια ελήφθησαν βακτηρίδια GFAJ-1 που εντοπίστηκαν εκεί, εκτεθειμένα στο εχθρικό αυτό περιβάλλον και στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι μπορούσαν να αναπτυχθούν είτε με φωσφόρο είτε με αρσενικό, αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για μια φυσική υποκατάσταση του ενός με το άλλο στοιχείο, που είναι χημικά παρόμοια.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com