Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

8/25/2010 12:47:00 μ.μ.

Υπέροχη αρχιτεκτονική από τον David Fisher

Αναρτήθηκε από Unknown

Ο πρώτος κινούμενος ουρανοξύστης σχεδιάζεται να τελειώσει την κατασκευή του μέχρι το τέλος του 2010. Σχεδιασμένος από το David Fisher στο Ντουμπάι, αυτός ο ουρανοξύστης ονομάστηκε " Περιστρεφόμενος Πύργος" και αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα δυναμικά κτήρια στο μέλλον.
Ο περιστρεφόμενος πύργος του Ντουμπάι θα ανέρχεται μέχρι και 80 πατώματα, 420 μέτρα (1380 πόδια) στο ύψος. Οι βίλες πολυτέλειας 1.200 τετραγωνικών μέτρων (12.900 τετραγωνικά πόδια) θα είναι στα κορυφαία 10 πατώματα, τα 35 πατώματα πιο κάτω θα είναι διαμερίσματα που κυμαίνονται στα 124 τετραγωνικά μέτρα (1.330 τετραγωνικά πόδια), ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι σ τα επόμενα 15 πατώματα, και έπειτα τα χαμηλότερα 20 πατώματα θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι γραφείων. Οι χώροι στάθμευσης θα παρασχεθούν επίσης μέσα στο κτίριο για τα ιδιωτικά οχήματα των κατοικίων.
Κάθε πάτωμα είναι ξεχωριστό μπορεί να περιστραφεί χρησιμοποιώντας αναγνώριση φωνής. Σχεδιασμένο για να είναι αποδοτικό ενεργειακά και αυτοϋποστηριζόμενο, φωτοβολταϊκά κύτταρα που τοποθετήθηκαν στις κορυφαίες επιφάνειες κάθε πατώματος θα βοηθήσουν να παίρνει δύναμη το κτήριο. Ανεμοστρόβιλοι τοποθετήθηκαν επίσης οριζόντια μεταξύ κάθε πατώματος. Λέγεται ότι θα παραγάγει αρκετή δύναμη να τροφοδοτηθεί ο περιστρεφόμενος πύργος από μόνος του χωρίς οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.
Αυτός ο πύργος θα είναι επίσης ο πρώτος ουρανοξύστης που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από προκατασκευασμένα μέρη. Τα μέρη κατασκευάζονται στη νότια Ιταλία και θα παραδοθούν στην περιοχή. Αυτό χαμήλωνει τελικά το κόστος κατασκευής και το χρόνο να τελειώσει το κτήριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com