Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

8/14/2010 12:23:00 μ.μ.

Παντρεύουν βατράχια για να βρέξει

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Απελπισμένοι από την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει τις σοδειές τους, οι αγρότες στο Μπαγκλαντές κάνουν «γάμους» βατράχων προκειμένου να προκαλέσουν...βροχές!
Στο Μπανγκλαντές σημειώθηκαν τον Ιούλιο οι λιγότερες βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, αναγκάζοντας τους αγρότες να καταφύγουν σε αυτή την αρχαία τελετή, δήλωσαν οι αρχές.

«Γίνονται πολλοί γάμοι βατράχων επειδή δεν βρέχει αρκετά, αν και είμαστε στην εποχή των μουσώνων», σχολίασε ο Αριφούλ Χακ διοικητής της επαρχίας Σαντουλαχπούρ.

Κατά τη διάρκεια των τελετών στο χωριό Ραμχαντραπούρ οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα για να παραστούν στο «γάμο», δήλωσε ο Ταγιούλ Ισλάμ, ένας από τους συμμετέχοντες.

«Οι μελλόνυμφοι στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς», πρόσθεσε. "Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό", εξήγησε ο Ισλάμ.

Στην διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Φέτος τον Ιούλιο, που είναι ο πιο υγρός μήνας, οι βροχοπτώσεις σημείωσαν μείωση κατά 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com