Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/24/2010 06:32:00 μ.μ.

Red Dragon – Ο βασιλιάς των ψαριών στην Κίνα.

Αναρτήθηκε από fenomeno69

01_Red-Dragon-Fish6

Το ψάρι Red Dragon, γνωστό και ως Arowana, θεωρείται γούρι στον κινεζικό πολιτισμό και πωλείται σε απίστευτα υψηλές τιμές.

02_Red-Dragon-Fish7

Το Arowana είναι ένα καταπληκτικό ψάρι που φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος μεγαλώνοντας και μπορεί να ζήσει έως και 25 χρόνια. Φυσικά δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν τόσο δημοφιλή στους πλούσιους και διάσημους της Κίνας, αλλά η ομοιότητα του με έναν δράκο. Όπως ίσως ήδη να γνωρίζετε, οι κινέζοι θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους των δράκων και πολλοί από αυτούς θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να έχουν ένα δικό τους δράκο! Όσο γηραιότερο το ψάρι, τόσο πιο ακριβό είναι, σαν ένα πολύ παλιό κρασί.

03_Red-Dragon-Fish

Τα Red Dragon ψάρια πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και ευημερία στους ιδιοκτήτες τους και μερικοί άνθρωποι πληρώνουν μέχρι και 8.000 δολάρια για να αποκτήσουν ένα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Arowana προτιμούν να τα κρατάνε σε μυστικούς χώρους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, όπου κανένας άλλος δεν θα μπορεί να απολαύσει την τύχη που αποφέρουν. Το κοκκινόχρυσο χρώμα και το όνομα "Δράκος" έχουν κάνει το ψάρι Arowana να είναι περιζήτητο κοινωνικό σύμβολο και έφεραν το είδος του στο χείλος της εξαφάνισης!!!

04_Red-Dragon-Fish2

05_Red-Dragon-Fish3

06_Red-Dragon-Fish5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com