Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/08/2010 05:42:00 μ.μ.

Μήνυση κατά της Google για τα πνευματικά δικαιώματα

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Ένα ακόμη εμπόδιο καλείται να υπερβεί η Google αναφορικά με το φιλόδοξο σχέδιό της για κατάρτιση ψηφιακής βιβλιοθήκης. Η αμερικανική ένωση φωτογράφων, το συνδικάτο εικονογράφων, το αμερικανικό συμβούλιο αρχειακών φωτογραφιών, η βορειοαμερικανική ένωση φωτογράφων φυσικών τοπίων και οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Αμερικής, είναι ορισμένες από τις οργανώσεις που κατέθεσαν αγωγή και μήνυση κατά της Google για καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων τους κατά την ψηφιοποίηση βιβλίων. Οι ενώσεις κάνουν λόγο για ένα ζήτημα δικαιοσύνης και απαιτούν αποζημίωση για τη χρήση των εικόνων που περιλαμβάνονται στα βιβλία που διαθέτει ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός. Τον Οκτώβριο του 2008, η Google κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να λυθεί εξωδίκως η διαφορά της με την ένωση συγγραφέων και την εταιρία αμερικανών εκδοτών που είχαν ήδη, από το 2005, μηνύσει την εταιρεία για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com