Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/23/2010 11:16:00 π.μ.

The Devil's Tramping Ground - Η είσοδος του διαβόλου για την γη.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Το Devil's Tramping Ground είναι ένας άγονος κύκλος στο δάσος που βρίσκεται στο Harper's, μια κοινότητα κοντά στο Bennett της Νότιας Καρολίνας. Πρόκειται για έναν δακτύλιο 12 μέτρων περίπου στον οποίο τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, δεν έχει φυτρώσει τίποτα στο εσωτερικό του.
Οι πρώτοι άποικοι στο Chatham, είδαν για πρώτη φορά τον κύκλο την δεκαετία του 1770. Από τότε έως και σήμερα, αρκετοί έχουν δοκιμάσει να φυτέψουν γκαζόν και σπόροι λαχανικών στο έδαφος, αλλά τίποτα δεν έχει καταφέρει να φυτρώσει.
Για το φαινόμενο αυτό υπάρχει μέχρι και αναφορά από ένα γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το οποίο έστειλε ομάδα γεωλόγων στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν καμιά επιστημονική εξήγηση για την έλλειψη ανάπτυξης εντός του δακτυλίου.
Φυσικό ήταν, να υπάρχουν αρκετές ιστορίες για τον κύκλο από τις τοπικές κοινότητες. Οι ιστορίες περιλαμβάνουν την εξαφάνιση αντικειμένων που άφησαν κάποιοι μέσα στον κύκλο σε μια νύχτα, για κυνηγούς που είχαν κυνηγόσκυλα και τα ζώα αρνούνταν να εισέλθουν ή να διασχίσουν τον κύκλο, καβαλάρηδες που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με τα άλογά τους, αλλά και για παράξενους ήχους που άκουγαν όσοι είχαν το θάρρος να περάσουν την νύχτα τους μέσα ή κοντά στον κύκλο.
Ένας ινδιάνικος θρύλος λέει ότι οι γενιές των Ινδιάνων χόρευαν στις γιορτές σε αυτήν την περιοχή. Το μεγάλο πνεύμα προστατεύει τώρα τον τόπο αυτό για να τιμήσει τα μέλη της φυλής που εκδιώχθηκαν από τη γη τους από τους Ευρωπαίους αποίκους. Ένας άλλος Ινδιάνικος θρύλος αναφέρει ότι ο Chief Croatan, ένας μεγάλος ηγέτης μια φυλής ινδιάνων, σκοτώθηκε στον σημείο αυτό κατά τη διάρκεια μιας μάχης και είναι θαμμένος εκεί. Το μεγάλο πνεύμα (και πάλι) κρατά τον κύκλο κενό για να τον τιμήσει.
Δεν λείπουν φυσικά και οι εξωπραγματικές ιστορίες, όπως για UFO που προσγειώθηκαν στην περιοχή αφήνοντας το τμήμα αυτό, άγονο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο μύθος που θέλει την περιοχή αυτή, να αποτελεί είσοδο για να μπορεί ο ίδιος ο διάβολος να ανεβοκατεβαίνει από την κόλαση στην γη.
Σύμφωνα με αυτό το μύθο, κάθε βράδυ ο διάβολος περπατά γύρω-γύρω σε κύκλο, καθώς καταστρώνει τα σατανικά του σχέδια. Με το πρώτο φως της ημέρας, εξαφανίζεται αφήνοντας το έδαφος γυμνό.
Όσοι είστε λάτρεις του ανεξήγητου, ίσως σας απογοητεύσω, αφού τελικά δεν υπάρχει κανένα "τρομαχτικό" μυστήριο πίσω από αυτόν τον κύκλο. Μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή, ανακάλυψαν ότι το έδαφος μέσα στον κύκλο έχει πολύ υψηλό επίπεδο αλατιού! Από έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στοιχεία που έκαναν αναφορά για μεγάλες ποσότητες αλατιού σε μορφή ορυκτού, που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο, τόσο στο έδαφος όσο και στο υπέδαφος και αποτελούσε πόλος έλξης για τους βίσονες και τα ελάφια. Με τα χρόνια, Μπορεί να εξαφανίστηκε το αλάτι από την επιφάνεια, αλλά λόγο της σύστασής του (ορυκτό) παραμένει στο υπέδαφος για πολλά χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com