Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/10/2010 03:37:00 μ.μ.

Παρθενική πτήση με τα... φτερά του ήλιου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Με επιτυχία στέφθηκε η παρθενική πτήση του πρώτου αεροπλάνου που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια!Το «Solar Impulse», όπως είναι το όνομα του πρωτοτύπου, έχει άνοιγμα φτερών ίδιο με ένα Airbus A340, το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και 12.000 ηλιακές κυψέλες που τροφοδοτούν με ενέργεια τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες!Η πρώτη μεγάλη δοκιμαστική πτήση του Solar Impulse (διάρκειας μιάμισης ώρας), το οποίο απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Ελβετία, αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει οι κατασκευαστές του, τη δημιουργία δηλαδή ενός ηλιακού αεροπλάνου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο το 2012 θα περάσει τον Ατλαντικό και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει τον γύρο της Γης.

Ο Μπερτράντ Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα του ηλιακού αεροπλάνου, δήλωσε πως με το αεροπλάνο αυτό «θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το «Solar Impulse» είναι το πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα και χωρίς εκπομπές αεριών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ενα από τα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του «Solar Impulse» είναι ότι το αεροπλάνο παραείναι ελαφρύ και καθώς παρόμοιο πετούμενο δεν έχει υπάρξει, θέλουν να συνεχίσουν τις δοκιμές για να καταγράψουν την πτητική του συμπεριφορά.

Οι πρώτες δοκιμές είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, όμως το πρωτότυπο του ηλιακού αεροπλάνου δεν πέταξε σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 60 εκατοστών και σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com