Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/17/2010 02:07:00 μ.μ.

Η ημέρα των κρανίων!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Η γιορτή ονομάζεται Dia de los Natitas (Ημέρα των κρανίων) και είναι ένα αρχαίο τελετουργικό της Βολιβίας όπου κρανία, διακοσμούνται με λουλούδια, καπνίζουν(!) τσιγάρα, φύλλα κόκας και περιτριγυρίζονται από διάφορα ποτά και φαγώσιμα.
Κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, στο κεντρικό νεκροταφείο στη Λα Παζ στη Βολιβία, διαδραματίζεται μια παράξενη σκηνή που έχει τις ρίζες της στην προ-Κολομβιανή παράδοση, γνωστή ως Dia de los Natitas. Οι γυναίκες μεταφέρουν κρανία, σε διακοσμημένα ξύλινα κουτιά από χαρτόνι ή γυαλί, ακόμη και μέσα σε πλαστικές σακούλες και συγκεντρώνονται έξω από το νεκροταφείο για να τα επιδείξουν. Συνήθως είναι διακοσμημένα με πέταλα λουλουδιών (ορτανσίες και τριαντάφυλλα) και καλύπτονται με πλεκτά πολύχρωμα σκουφάκια.
Όπως πιστεύουν ορισμένοι Βολιβιανούς, ένας άνθρωπος έχει επτά ψυχές, και μία από αυτές παραμένει στο σκελετό, στο άτομο που έχει ήδη θαφτεί. Όταν οι άλλες ψυχές φεύγουν για τον ουρανό, σκάβουν τον τάφο και παίρνουν το κρανίο στο σπίτι τους για να το φροντίσουν.
Αν δεν δείξουν σεβασμό, το κρανίο μπορεί να φέρει κακή τύχη σε ένα νοικοκυριό, να καταστρέψει τη συγκομιδή, ακόμη και να διαλύσει μια οικογένεια. Αλλά εάν έχει σωστή φροντίδα, θα ευνοήσει την οικογένεια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com