Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/27/2010 09:48:00 π.μ.

Ο μικρότερος 3D χάρτης του κόσμου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Επιστήμονες από τα εργαστήρια της IBM από τρεις διαφορετικές χώρες, συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν τον μικρότερο τρισδιάστατο χάρτη του κόσμου, τόσο μικρό, που θα μπορούσαν να χωρέσουν 1.000 τέτοιοι χάρτες σε ένα κόκκο αλατιού!Ο χάρτης έχει διαστάσεις 22 επί 11 μικρόμετρα και έχει χαραχθεί σε μια πολυμερή επιφάνεια. Για να κατανοήσετε καλύτερα το μέγεθος του, σκεφτείτε ότι τα 8 νανόμετρα αντιστοιχούν σε 1.000 μέτρα υψόμετρο, που σημαίνει ότι το Έβερεστ είναι περίπου 64 νανόμετρα σε αυτήν την κλίμακα. Ο χάρτης αποτελείται από 500.000 pixels, που έχουν το καθένα μέγεθος 20 νανόμετρα.
Η σημαντική ανακάλυψη που έγινε κατά την δημιουργία του χάρτη, έχει να κάνει με το πώς οι επιστήμονες αποφάσισαν να τον κατασκευάσουν. Η ιδέα ήταν ότι θα μπορούσαν αντί να προσθέτουν υλικά για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη εικόνα, θα μπορούσαν να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα (και πιο εύκολα) αφαιρώντας υλικό από την επιφάνεια.
Με την βοήθεια ενός μικροσκοπικού άκρου πυριτίου και της θερμότητας, κατάφεραν να δώσουν το σωστό σχήμα, αλλά και βάθος, στο πολυμερές. Η κατασκευή του τρισδιάστατου χάρτη της γης κράτησε μόλις δύο λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα δημιούργησε επίσης ένα ομοίωμα του Μάτερχορν, γνωστό στους Europeans και Disney World επισκέπτες. Το διάσημο βουνό έχει δημιουργηθεί σε μοριακό γυαλί και φθάνει τα 25 νανόμετρα ύψος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com