Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/27/2010 01:48:00 μ.μ.

Μια 3D περιήγηση στο Sistine Chapel του Βατικανού

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Εάν έχετε πάει, είστε από τους τυχερούς που θαύμασαν από κοντά αυτές τις πανέμορφες τοιχογραφίες. Εάν όχι, έχετε τώρα την δυνατότητα να περιηγηθείτε εικονικά μέσα από ένα 3D περιβάλλον που σαν επιτρέπει να κάνετε zoom στις λεπτομέρειες των έργων τέχνης που διακοσμούν την αίθουσα.Sistine Chapel (στα ιταλικά : Cappella Sistina) είναι το πιο γνωστό ξωκλήσι στο αποστολικό παλάτι, την επίσημη κατοικία του Πάπα στο Βατικανό. Είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του, που θυμίζει τον ναό του Σολομώντα της Παλαιάς Διαθήκης και για την διακόσμηση του, η οποία έχει τοιχογραφίες από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, συμπεριλαμβανομένων του Michelangelo, Raphael, Bernini και Sandro Botticelli. Υπό τις οδηγίες του Πάπα Julius II, ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε 12.000 τετραγωνικά πόδια (1.100 m2) στην οροφή του παρεκκλησίου μεταξύ του 1508 και 1512. Σήμερα το τμήμα αυτό του ναού και ιδίως το 'The Last Judgement' (Η Τελική Κρίση), πιστεύεται ευρέως ότι είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα του Μιχαήλ Αγγέλου στη ζωγραφική.
Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην εφαρμογή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com