Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/08/2010 10:28:00 π.μ.

Žižkov Television Tower - Μια παράξενη εικαστική δημιουργία.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ο Žižkov Television Tower, όπως ονομάζεται αυτός ο πύργος, είναι το υψηλότερο κτήριο (216 μέτρα) και συνάμα ορόσημο στην Πράγα, που χτίστηκε μεταξύ του 1984 και 1989. Στην πραγματικότητα, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία πλήρως το 1992, μετά την 'Velvet Revolution'.
Λόγο του ιδιαίτερου σχεδιασμού του, αλλά και των παράξενων εικαστικών παρεμβάσεων υπάρχουν πολλοί επικριτές του πύργου, ο οποίος βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πράγας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στην περιοχή Žižkov, απ' όπου πήρε και το όνομά του.
Αποτελείται από τρεις πυλώνες και διαθέτει γραφεία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ένα εστιατόριο και καφέ, καθώς και τρία δωμάτια παρατήρηση. Ο πύργος ζυγίζει 11.800 τόνους και χρησιμοποιείται επίσης ως μετεωρολογικό παρατηρητήριο.
Ο Τσέχος καλλιτέχνης David Černý δημιούργησε αυτά τα 'μωρά' το 2000, ως μέρος μια έκθεσης του, αλλά επειδή άρεσαν σε πολλούς, το 2001 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στον πύργο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com