Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

robot-fish_1_PTK2D_69

Ερευνητές στη Σχολή Μηχανικών του Osaka City University, έχουν αναπτύξει ένα είδος ρομποτικού ψαριού το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τροφοδοτείται από μια κυψέλη στερεού-πολυμερές καύσιμο που ονομάστηκε Power Tube. Το ρομποτικό ψάρι είναι 10 εκατοστά και εκτός του να κολυμπάει μπορεί να κάνει βουτιά και να αναδύεται προς την επιφάνεια.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αρχικά έναν κινητήρα, αλλά αργότερα διαπίστωσαν πως το ρομπότ ψάρι κατανάλωνε 1 watt. Η αντικατάσταση του κινητήρα με ένα σύστημα μαγνητών ώθησε την κατανάλωση ενέργειας προς τα κάτω. Έτσι πλέον το ρομπότ ψάρι καταναλώνει το πολύ 10mW και του επιτρέπει να κολυμπά για τρεις συνεχόμενες ημέρες με μια μόνο φόρτιση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com