Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/17/2010 09:03:00 π.μ.

Τα 5 μεγαλύτερα τοπωνύμια στον κόσμο.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα όνομα μιας περιοχής, χωριού, ή πόλης? Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ρίξτε μια ματιά παρακάτω...

1. Taumatawhakatangihangakoauauotamateahaumaitawhitiur-
ehaeaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.

Αν καταφέρατε να το διαβάσετε, μπράβο σας. Με τον επιβλητικό αριθμό των 105 γραμμάτων, είναι επίσημα το μακρύτερο τοπωνύμιο του κόσμου. Είναι το όνομα ενός λόφου, στην γλώσσα των Μαορί, ο οποίος βρίσκεται στο νότιο Κόλπο του Hawke στη Νέα Ζηλανδία.

2. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Είναι ένα χωριό στο νησί Anglesey στην Ουαλία. Είναι το μεγαλύτερο αναγνωρισμένο όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο (58 γράμματα).

3. Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

Είναι μια λίμνη στην πόλη Webster στην Μασαχουσέτη (45 γράμματα).

4. Pekwachnamaykoskwaskwaypinwanik

Αυτή η λίμνη έχει το ρεκόρ για το μακρύτερο τοπωνύμιο στον Καναδά. Η λίμνη βρίσκεται στο Manitoba και Νούναβουτ. Συνολικά περιέχει 31 γράμματα.

5. Mamungkukumpurangkuntjunya

Είναι ένας λόφο στη Νότια Αυστραλία και είναι επίσημα η μεγαλύτερη γεωγραφική ονομασία στη χώρα με 26 γράμματα.

Bonus : Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Και όμως, όλες αυτές οι λέξεις, δεν είναι τίποτε άλλο από το επίσημο όνομα της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com