Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

2/23/2010 02:29:00 μ.μ.

ΠαρακαλώΚλέψτεΜε.com

Αναρτήθηκε από bloggeridis

H ιστοσελίδα PleaseRobMe (Παρακαλώ κλέψτε με) αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία των άδειων σπιτιών, με βάση τα όσα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οι χρήστες. Στόχος του site δεν είναι βέβαια η διάπραξη εγκλημάτων, αλλά να καταδειχθούν οι κίνδυνοι που έχει το να μοιράζεται κανείς διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα, όπως η ακριβής τοποθεσία της κατοικίας του.Η ιστοσελίδα στηρίχθηκε στους παίχτες του online παιχνιδιού Foursquare, το οποίο λειτουργεί με βάση το που βρίσκεται ο χρήστης στην πραγματικότητα, όπως επεσήμαναν οι Ολλανδοί προγραμματιστές του, στο BBC News, το PleaseRobMe αποσπά πληροφορίες από τους παίχτες που έχουν επιλέξει να εμφανίζεται αυτόματα η τοποθεσία τους στο Twitter.

"Ξεκίνησε από εμένα και έναν φίλο, βλέποντας το Twitter μας και τις δημοσιεύσεις του Foursquare", δήλωσε ο Μπόι Βαν Άμστελ. "Οι άνθρωποι έμπαιναν από το σπίτι τους, ή των φίλων τους και δημοσίευαν τις διευθύνσεις τους. Δεν νομίζω ότι είχαν επίγνωση του πόσα πολλά μοιράζονταν".

Οι κ. Βαν Άμστελ, Φρανκ Γκριόνεβελντ και Μπάρι Μπόρσμπουμ συνειδητοποίησαν ότι όχι μόνο οι άνθρωποι μοιράζονταν λεπτομέρειες και πληροφορίες για τους εαυτούς τους και τους φίλους τους, αλλά γνωστοποιούσαν ακόμη και το πότε έλειπαν από το σπίτι τους. Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες. "Είναι βασικά μια αναζήτηση στο Twitter – τίποτε το καινούργιο", δήλωσε ο Βαν Άμστελ. "Ο καθένας που μπορεί να δει το HTML και το javascript, μπορεί να το κάνει. Μπορείς σχεδόν να γελάσεις με το πόσο εύκολο είναι".

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα θα παραμείνει ενεργή και ότι δεν σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει το έγκλημα. "Η ιστοσελίδα δεν είναι εργαλείο για διάρρηξη", υποστηρίζει ο προγραμματιστής προσθέτοντας: "Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι πριν από λίγο καιρό ήταν αμφισβητήσιμο αν θα μοιραζόσουν το πλήρες όνομά σου στο διαδίκτυο. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο κατά 1.000 μίλια". Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες της ιστοσελίδας για να διαπράξεις διάρρηξη.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Crimestoppers συμβουλεύει τον κόσμο να σκέφτεται προσεκτικά πριν επιλέξει να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. "Παροτρύνουμε τους χρήστες του Twitter, του Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων να σταματούν και να σκέφτονται πριν δημοσιεύσουν προσωπικές πληροφορίες που ενδέχεται να τους καταστήσουν ευάλωτους σε εγκλήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.

"Λεπτομέρειες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες σε όλον τον κόσμο: Δεν θα έβαζες μια ταμπέλα στην πόρτα σου ότι λείπεις από το σπίτι, οπότε γιατί να το δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο;", πρόσθεσε.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com