Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

2/21/2010 05:10:00 μ.μ.

Cal Orko – Το τοίχος των δεινοσαύρων.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ένα λατομείο τσιμέντου κοντά στο Sucre της Βολιβίας αποτελεί την μεγαλύτερη έκταση στον κόσμο, με αποτυπώματα δεινοσαύρων, γνωστή από τους ντόπιους ως Cal Orko.
Πριν από περίπου 68 εκατομμύρια χρόνια, χιλιάδες δεινόσαυροι πέρασαν από το Cal Orko (που ήταν παράλια λίμνης εκείνη την εποχή), σε αναζήτηση τροφής και νερού.
Αυτό εξηγεί τα περισσότερα από 5.000 ίχνη δεινοσαύρων σε περίπου 350 μονοπάτια που διατρέχουν όλο το προς κατάρρευση τείχος. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι έχουν αποτυπωθεί χνάρια από 330 είδη δεινοσαύρων, από την Κρητιδική περίοδο, μέχρι λίγο πριν την εξαφάνισή τους.
Η περιοχή ανακαλύφθηκε από εργάτες το 1994 και εκτείνεται 1,5 χιλιόμετρα σε μήκος και περίπου 150 μέτρα σε ύψος. Σε σύγκριση με άλλες περιοχές που διαθέτουν ίχνη από δεινόσαυρους σε οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, το Cal Orko είναι μακράν η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη.
Δυστυχώς, η περιοχή είναι σε συνεχή κίνδυνο για κατάρρευση και οι αρχές της χώρας δαπανούν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να το αποτρέψουν. Παρόλα αυτά μέρος του τείχους κατέρρευσε στις αρχές του Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 300 ίχνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com