Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/28/2010 05:14:00 μ.μ.

Γιαπωνέζοι επιστήμονες δημιουργούν ελαστικό νερό.

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Το ελαστικό νερό θα μπορούσε να αντικαταστήσει επιτέλους το πλαστικό, ή να χρησιμοποιηθεί σε ένα ασφαλές για το περιβάλλον πλαστικό.

Γιαπωνέζοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά "ελαστικό νερό". Το νέο υλικό, το οποίο αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, αποτελείται από 95% νερό και δύο γραμμάρια αργίλου και οργανικών υλών. Η ουσία που προκύπτει μοιάζει με ζελέ, αλλά είναι εξαιρετικά ελαστική και διαυγής. Η εφεύρεση παρουσιάστηκε και επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα, στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature. Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο υλικό είναι αρκετά ασφαλές για το περιβάλλον και τους ανθρώπους και ίσως να αποτελέσει μακροπρόθεσμα ένα εργαλείο στην ιατρική τεχνολογία, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο του τραυματισμένου ή χειρουργικά κομμένου ιστού. Αυξάνοντας την πυκνότητά του, το νέο υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή "οικολογικών πλαστικών υλικών", ή να αντικαταστήσει εντελώς τα πλαστικά. Το σίγουρο είναι πως, αν η εφεύρεση πετύχει, οι επιστήμονες θα έχουν βρει έναν τρόπο να κάνουν τον κόσμο μας λίγο πιο πράσινο.


Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com