Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/12/2010 06:18:00 μ.μ.

9 Video games που μας κάνουν.. Καλό!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Τα Video Games έχουν αποκτήσει την φήμη ότι 'ευθύνονται' για τις πράξεις των σημερινών νέων, όσο αναφορά την αποξένωση τους, τη βίαιη συμπεριφορά, τις αυτοκτονίες, αλλά και τις περιπτώσεις την οπλοχρησίας σε σχολικά κτίρια. Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να δώσει απάντηση σε όλους αυτούς που κατηγορούν τα παιχνίδια, αλλά να παρουσιάσει και μια άλλη, -άγνωστη σε πολλούς-, πλευρά τους.

1. Διασχίστε τους δρόμους με ασφάλεια.Το παιχνίδι ονομάζεται Code Of Everland και μπορεί να μην έχει φανταχτερά γραφικά, αλλά ο σκοπός του είναι αρκετά ενδιαφέρον. Αποσκοπεί στη διδασκαλία των μικρών παιδιών για το πώς θα πρέπει να διασχίζουν ένα δρόμο με ασφάλεια, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

2. Συγκέντρωση χρημάτων για ασθένειες.
Το site DonateGames.org δέχεται μεταχειρισμένα video games, τα οποία μεταπωλεί σε χαμηλές τιμές. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τα κέρδη από αυτές τις πωλήσεις δίδονται για την έρευνα και την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

3. Προετοιμασία νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Burn Center είναι ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε προκειμένου να βοηθήσει τους νοσοκόμους, γιατρούς και χειρούργους για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφή, κατά την οποία δεκάδες, ή ακόμη και εκατοντάδες, ασθενών θα προσέλθουν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

4. Στρατιωτική εκπαίδευση.
Ο στρατός έχει επενδύσει εκατομμύρια σε εκπαιδευτικά παιχνίδια στα οποία οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε 'ρεαλιστικά' σκηνικά μάχης, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία τους για τις συνθήκες που θα συναντήσουν, έτσι ώστε να εξαλειφθούν όσο περισσότερο γίνεται οι απώλειες και από τις δυο πλευρές.

5. Παίξε Video Games, πολέμα τον καρκίνο.
Είναι πλέον και επίσημο. Το Extra Life, ένα γεγονός που χρηματοδοτείται από το Sarcastic Gamer, είναι ένα ολονύχτιο τουρνουά για gamers στο οποίο η συμμετοχή κοστίζει 42 δολάρια και τα έσοδα πηγαίνουν στο ίδρυμα κατά του παιδικού καρκίνου "Texas Children's Cancer Fund".

6. Κονσόλα Video Game για την ανίχνευση καρδιακών προβλημάτων.
Χάρης τον Simon Scarle, ο οποίος έγραψε ένα τμήμα λογισμικού για το Xbox 360, η κονσόλα μπορεί με μια μικρή τροποποίηση, να ανιχνεύει τα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από την ανθρώπινη καρδιά και να εντοπίσει τυχόν αρρυθμίες.

7. Παιχνίδι για την καταπολέμηση της λευχαιμίας.
Το εργαστήριο Hope Lab ανέπτυξε το Re-mission. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης πολεμάει τα κύτταρα της λευχαιμίας σε ένα εικονικό σώμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε ασθενείς με λευχαιμία που έπαιζαν το παιχνίδι, παρατηρήθηκε εντυπωσιακή ανταπόκριση στην θεραπεία που ακολουθούσαν.

8. Το World of Warcraft σώζει ζωές.
Μπορεί το World of Warcraft να σώσει ζωές? Για τον Hans Jørgen Olsen, από την Νορβηγία η απάντηση είναι, Ναι! Όταν είδε μια άλκη να ετοιμάζεται να επιτεθεί στην αδελφή του, άρχισε να φωνάζει για να τραβήξει την προσοχή της, ώστε η αδελφή του να γλυτώσει. Όταν όμως το ζώο άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος του, προσποιήθηκε τον νεκρό, (κάτι που το είχε μάθει από το WoW), κάνοντας την άλκη να χάσει το ενδιαφέρον της και να φύγει.

9. Ιατρική εκπαίδευση μέσω ενός παιχνιδιού.
Ένα παιχνίδι που σας 'μετατρέπει' σε γιατρούς βοήθησε τον Paxton Galvanek να σώσει την ζωή ενός οδηγού, ο οποίος είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο του. Ο Galvanek ποτέ δεν είχε ιατρική εκπαίδευση, αλλά χάρης τις γνώσεις που απέκτησε από το video game, κατάφερε να σώσει έναν συνάνθρωπό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com