Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/28/2009 02:03:00 μ.μ.

Συσκευές εντοπισμού πριν εφευρεθεί το Radar.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Πριν ανακαλυφθεί το radar όπως το γνωρίζουμε σήμερα, (όρος που επινοήθηκε το 1941 και αποτελεί αρκτικόλεξο των λέξεων radio detection και ranging), ο στρατός χρησιμοποιούσε διάφορες 'ακουστικές' συσκευές, προκειμένου να εντοπίσει έγκαιρα μια αεροπορική επίθεση.
Η κάθε χώρα είχε αναπτύξει τα δικά της πρωτόγονα ραντάρ, τα οποία ήταν ή φορητά ή μόνιμες κατασκευές που μπορούσαν, μερικές από αυτές, να ακούσουν σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων.
Εφευρέτης Καθηγητής Meyer το 1880.
Ακουστικά θαλάσσιου εντοπισμού. Εφευρέτης Jenie Oshera
Πειραματική Αγγλική κατασκευή. Εφευρέτης Reva Bacon 1898
Αγγλικά MK1 εντοπισμού (1914-1918).
Ηνωμένες Πολιτείες. 1921
Τσεχική συσκευή εντοπισμού του 1920
Αγγλική συσκευή εντοπισμού του '30
Ιαπωνική συσκευή εντοπισμού του '40
Γαλλική συσκευή εντοπισμού του '30
Αγγλική συσκευή εντοπισμού του 1938
Γερμανική συσκευή εντοπισμού RRH του 1940
Αμερικάνικη κινητή συσκευή εντοπισμού του '40
Αγγλία 1928

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com