Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/21/2009 05:47:00 μ.μ.

Ψάρια που μπορούν να πετάνε!

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Μέχρι πρότινος δεν είχα ιδέα πως ένα ψάρι θα μπορούσε να πετάει.

Το Exocoetidae, γνωστό ως ιπτάμενο ψάρι, είναι ένα θαλάσσιο ψάρι που περιλαμβάνει περίπου 64 είδη που ομαδοποιούνται σε επτά έως εννέα γενιές. Τα ιπτάμενα ψάρια βρίσκονται σε όλους τους γνωστούς ωκεανούς, ιδιαίτερα στα θερμά τροπικά και υποτροπικά ύδατα του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και των Ινδικών ωκεανών. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι τα θωρακικά πτερύγιά τους, που είναι κατά ασυνήθιστο τρόπο μεγάλα και επιτρέπουν στα ψάρια να δραπετεύσουν από τα αρπακτικά ζώα πηδώντας έξω από τα νερά, κάνοντας μια σύντομη διαδρομή στον αέρα ακριβώς λίγα εκατοστά πιο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το πέταγμα τους μπορεί να διαρκέσει έως και 50 μέτρα (160 πόδια), αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την ουρά τους ακουμπώντας την στην επιφάνεια του νερού για να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις που φτάνουν τουλάχιστον τα 400 μέτρα (1.300 πόδια).

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει και στην Μεσογειο και φυσικα στην Ελλαδα,ειναι το γνωστο χελιδονοψαρο, κυκλοφορουν σε κοπαδια και τα εχω δει να πετανε 4-5 φορες σε αποστασεις 10 με 15 μετρα και σε υψος μερικων εκατοστων, υπαρχει και ενα αλλο ψαρι που μοιαζει με το χελιδονοψαρο, το καπονι, το οποιο ζει στον πυθμενα αλλα δεν..... πεταει!

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com