Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/24/2009 09:27:00 π.μ.

Φακοί επαφής που θα μετράνε την γλυκόζη στο αίμα!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Οι φακοί επαφής προσφέρουν χρόνια τώρα, τις υπηρεσίες του σε όσους θέλουν να ξεφορτωθούν τα γυαλιά τους. Τώρα, μια νέα καινοτομία που αλλάζει το χρώμα του φακού, θα μπορούσε να κάνει τη ζωή πιο εύκολη για τους διαβητικούς. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι διαβητικοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το τρύπημα του δακτύλου τους με μια βελόνα και την ανάλυση του αίματος τους από κάποια συσκευή που μετράει τα επίπεδα γλυκόζης.
Ωστόσο, ένας βιοχημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, ο Jin Zhang, έχει αναπτύξει φακούς επαφής που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τα επίπεδα της γλυκόζης. Το μυστικό βρίσκεται στα νανοσωματίδια που αντιδρούν χημικά με τα μόρια της γλυκόζης στα δάκρυα και παράγουν διαφορετική απόχρωση ανάλογα τα επίπεδα της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com