Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/17/2009 07:16:00 π.μ.

Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Rumy ant sev

Επεξήγηση της φωτογραφίας:
Εάν φωτογραφήσετε τον Ήλιο, την ίδια ώρα κάθε μέρα, θα είναι στην ίδια θέση; Η απάντηση ασφαλώς είναι όχι. Το σχήμα που δημιουργεί ο ήλιο κατά τη διάρκεια ενός έτους ονομάζεται analemma (η διάταξη ένδειξης κλίσης ηλίου). Το σχήμα αυτό δημιουργείται από την κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο και από την κλίση του άξονα περιστροφής της Γης. Ο ήλιος θα εμφανιστεί στο υψηλότερο σημείο της analemma κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στο χαμηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Διαφορετικά Analemmas δημιουργούνται σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη της Γης, αν και οι διαφορές τους είναι ελάχιστες. Η παραπάνω φωτογραφία δημιουργήθηκε από τον Vasilij Rumyantsev από μια σειρά φωτογραφιών που ελήφθησαν από τον Αύγουστο του 1998 έως τον Αύγουστο του 1999 στην Ουκρανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com