Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/20/2009 06:57:00 μ.μ.

Ίσως η ωραιότερη εκστρατεία κατά του AIDS.

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Το Cesviamo (www.cesviamo.org) είναι ένα ιταλικό κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε από το Cesvi, μια μη κερδοσκοπική συνεργασία και μια οργάνωση ανάπτυξης της κοινωνικής χρησιμότητας. Η βασική ιδέα του δικτύου είναι πολύ απλή: μπορείτε να δημιουργήσετε με τους φίλους σας μια εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Σε αυτήν την περίπτωση αποσκοπούσαν σε 3 στόχους: την αύξηση της ευαισθητοποίησης του δικτυακού τόπου, να δείξουν πως ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να συνεισφέρει θετικά σε μια εκστρατεία και για να κάνει τους ανθρώπους - και προ πάντων τους σπουδαστές - πιο συνειδητούς απέναντι στο AIDS, ένα πραγματικό και φλέγον ζήτημα.

aids_mob

Έτσι ξεκίνησε το μεγαλύτερο στοίχημα: το "Condom Mob" είχε ως σκοπό να συγκεντρώσει 100 νεαρά άτομα μέσα σε ένα γιγάντιο προφυλακτικό κατά του AIDS! Το γεγονός διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και μέσο των μεγαλύτερων social networks (facebook, twitter, friendfeed) και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε δύο ιταλικά πανεπιστήμια: η πρώτη στο Μιλάνο, στο γνωστό για τις σπουδές επικοινωνίας και η δεύτερη στη Γένοβα, με εξειδίκευση στην ιατρικές μελέτες. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Στην πρώτη περίπτωση κατόρθωσαν να εισχωρήσουν 223 άτομα μέσα στο προφυλακτικό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα άτομα έγιναν 230! Η κάλυψη της εκστρατείας από τα media ήταν και είναι εντυπωσιακή (TV, ραδιόφωνα, περιοδικά, social networks και εκατοντάδες site και blog). Στο τέλος το στοίχημα κερδήθηκε και η Cesvi έσωσε τη ζωή ενός παιδιού στην Αφρική αποτρέποντας το από το AIDS (λεπτομερώς, η Cesvi παρείχε μια πλήρη θεραπεία που μειώνει σχεδόν 100% τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV από μια μητέρα στο παιδί της).


Πηγές: [link1], [link2]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com