Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/23/2009 10:14:00 π.μ.

Το πιο ακριβό σπαθί katana στον κόσμο!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Από τεχνικής άποψης, katana, ονομάζεται κάθε ιαπωνικό σπαθί με μόνο την μια πλευρά του κοφτερή. Στην πράξη όμως, η λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για να περιγράψει το μεγάλο, ελαφρώς κυρτό σπαθί που χρησιμοποιείτε από τους σαμουράι από την περίοδο του Muromachi. Τα katanas έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις και μερικά όπως τα Muramasa και Masamune, έχουν γίνει πιο διάσημα και από τους πολεμιστές που τα χειρίζονταν
Το πιο ακριβό Katana που πουλήθηκε σε δημοπρασία, αποτελούσε μέρος της συλλογής του Dr. Walter Ames Compton, έναν ιατρό ο οποίος άρχισε την συλλογή με σπαθιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το 1992, δύο χρόνια μετά το θάνατό του, η συλλογή των 1.100 ιαπωνικών σπαθιών πωλήθηκε σε δημοπρασία στον οίκο Christie, στη Νέα Υόρκη. Η δημοπρασία απέφερε συνολικά 8 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη μέρα.

Το πιο ακριβό Katana της ημέρας, ήταν ένα του 13ο αιώνα Καμακούρα που πωλήθηκε για 418.000 δολάρια σε έναν ανώνυμο Ευρωπαίο συλλέκτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com