Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/29/2009 06:10:00 μ.μ.

Ένα ρομπότ που μπορεί να ελίσσεται στο σκοτάδι.

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Η Bristol Robotics Laboratory του Πανεπιστημίου Bristol της Αγγλίας έχει κατασκευάσει ένα ρομπότ που είναι ικανό να ανιχνεύει εμπόδια χωρίς την βοήθεια κάποιας κάμερας, αλλά με τους πολύ ευαίσθητους αισθητήρες που διαθέτει στο μπροστινό μέρος που μοιάζουν με μουστάκια "γάτας".
Ο κύριος σκοπός των ερευνητών του Πανεπιστημίου Bristol είναι η ανάπτυξη ενός ρομπότ με σκοπό την διάσωση ανθρώπων από σημεία με μειωμένη ορατότητα όπως για παράδειγμα ένα ορυχείο. Τα 18 "μουστάκια" μετακινούνται μπρος-πίσω πέντε φορές το δευτερόλεπτο. Όπως θα παρατηρήσετε τα μουστάκια δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και αυτό γίνετε γιατί το καθένα δίνει διαφορετικές εντολές στο σύστημα του ρομπότ ώστε να γνωρίζει πως θα κινηθεί στον χώρο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα για το καλο μας.

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com