Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/13/2009 11:33:00 π.μ.

Αστεροειδής πέρασε μόλις 8.700 μίλια μακριά από τη Γη!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ίσως να μην το μάθατε, αλλά την προηγούμενη παρασκευή, η Γη "χτυπήθηκε" σχεδόν, από έναν αστεροειδή!Ο μέχρι τώρα άγνωστος αστεροειδής πέρασε μόλις 8.700 μίλια μακριά από την Γη, αλλά οι αστρονόμοι τον εντόπισαν μόλις 15 ώρες πριν αυτός φτάσει στην πλησιέστερη προσέγγιση του στην Γη. Η τροχιά του, τον έφερε 30 φορές πιο κοντά, από ό, τι βρίσκεται η Σελήνη, η οποία είναι 250.000 μίλια μακριά.

Αλλά πριν να πανικοβληθείτε, μάθετε ότι το μέγεθος του ήταν 7 μέτρα περίπου. Παρόμοιου μεγέθους αντικείμενα περνούν κοντά από την Γη περίπου δύο φορές το χρόνο και μια φορά κάθε πέντε χρόνια, ένας πέφτει στην γη.
Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι το αντικείμενο, που ονομάζεται 2009 VA, θα είχε σχεδόν καεί ολοσχερώς ενώ θα εισέρχονταν στην ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας μια λαμπρή βολίδα στον ουρανό και χωρίς καν να φτάσει στο έδαφος.
Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε από το Catalina Sky Survey στις 6 Νοεμβρίου του 2009 και αμέσως προσδιορίστηκε από το Minor Planet Center, στο Cambridge της Μασαχουσέτη, ως αντικείμενο κοντά στην Γη.
Το πρόγραμμα της NASA που ασχολείται με τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη, απεικονίζοντας την τροχιά του αντικειμένου. καθόρισε την πορεία του και παρόλο που φαίνεται ότι θα πετούσε πολύ κοντά στον πλανήτη μας, δεν θα μας χτυπούσε.
Αυτή άλλωστε ήταν η τρίτη πιο πιο γνωστή κοντινή καταγεγραμμένη προσέγγιση αστεροειδή στην γη.

Το δε πρόγραμμα ΝΕΟ της NASA, αποσκοπεί έως το 2020 να ολοκληρώσει την ανίχνευση και παρακολούθηση τουλάχιστον του 90 τοις εκατό των περίπου 1.000 αστεροειδών και κομητών που έχουν διάμετρο μεγαλύτερη των 0,6 μιλίων και μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη Γη.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com