Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Συντάκτης: Fire_Angel

Σήμερα, ο κόσμος πλησιάζει προς το τέλος, στο κινηματογράφο τουλάχιστον. Η πρόσφατη ταινία "2012" μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε την αποκάλυψη γύρω από αυτά τα σημεία (είναι τόσο ενθαρρυντική, όπως γνωρίζεται), και αυτά μας οδήγησαν να αναρωτιόμαστε σχετικά με όλη αυτή τη τρελή τεχνολογία που είναι παντού γύρω μας - η τεχνολογία που όπως και να χει προκάλεσε εκτεταμένο φόβο παντού . Συνέβη αρκετές φορές, όμως είμαστε ακόμα εδώ. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας αποκαλύψουμε 6 τεχνολογίες που δεν έχουν καταστρέψει ακόμα τον κόσμο.

1. Πυρηνικά
01_6-techs-to-end-the-world-nukes

Το σύννεφο "μανιτάρι" είναι ίσως το πιο παραστατικό σύμβολο της δυναμικής αυτό-καταστροφής της ανθρωπότητας. Τα πρώτα πυρηνικά χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά γύρω στο 1945, και η σκέψη ενός τέτοιου είδους εξουσίας έχει συμπαρασύρει τον κόσμο όσο ποτέ. Ο Ψυχρός Πόλεμος και η παράφρων λογική του "Balance of Terror" έφεραν το αδιέξοδο σε τέλος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά πυρηνικά όπλα ικανά να εξαλείψουν έναν ολόκληρο πολιτισμό, όπως τον ξέρουμε.


2. Τα Ρομπότ
02_6-techs-to-end-the-world-robots

Το Matrix, Ο Terminator και το Battlestar Galactica είναι μερικά παραδείγματα για τα "επικίνδυνα" ρομπότ. Εάν λοιπόν ο κινηματογράφος αποτελεί κάποια ένδειξη, ξεκινάμε ουσιαστικά έναν πόλεμο κατά των μηχανών. Προς το παρόν ένα ρομπότ όπως το ονομαζόμενο Asimo, που είναι ρομπότ της πραγματικής ζωής και όχι της φαντασίας μας, είναι τυχερό που μπορεί έστω και να στέκεται όρθιο. Επιπλέον, ένα ρομπότ δεν χρειάζεται ένα ανθρώπινο σχήμα για να μπορεί να είναι θανάσιμο - σκεφτείτε όλα τα drones και τα combat’bots τα οποία έχουμε να πολεμούν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή. Κάθε γενιά γίνεται πλέον πιο αυτόνομη και θανατηφόρα. Θα μπορούσε αυτό να είναι επικίνδυνο στο μέλλον;


3. Γενετική μηχανή
03_6-techs-to-end-the-world-gray-genetic-engineering

Η ιδέα της γενετικής μηχανικής προκαλεί κάθε είδους φαντασίας: μια στρατιά από σούπερ-στρατιώτες ή μια κατάληψη από γιγάντια μυρμήγκια. Όπως και να έχει η πράξη της κλωνοποίησης καταστρέφει ότι είναι εγγενώς ο άνθρωπος. Κόλαση, ακόμα και γιγάντια κοκόρια, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω. Αυτό που αντισταθμίζει αυτούς τους φόβους είναι η υπόσχεση για θεραπεία ασθενειών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο έλεγχο του σώματος μας γενικά. Μόνο ο χρόνος όμως θα δείξει αν τελικά αξίζει τον κόπο.


4. Βιοτεχνολογικές καταστροφές
04_6-techs-to-end-the-world-biotech disaster

Μιλώντας για γενετική μηχανική, θυμηθείτε το StarLink corn. Επιστρέφοντας στο 2001 η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας εισήγαγε τοξικοπαραγωγικά γονίδια στα γονιδιώματα καλαμποκιού, το οποίο θεωρήθηκε ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση των παρασίτων. Η σκοτεινή πλευρά αυτού ήταν ότι θα μπορούσε επίσης,να αναζωπυρώσει νέες αλλεργίες στους ανθρώπους ή και χειρότερα, αν και ποτέ δεν προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση. Μεγάλος πανικός στα Μ.Μ.Ε συνέβη, όταν το καλαμπόκι Startlink έκανε την δική του εμφάνιση επάνω στο καταναλωτικό τραπέζι, και μάλιστα στο Taco Bell. Η ιδέα μιας βιοτεχνολογικής καταστροφής έγινε πιο ρεαλιστική τότε, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή του τροφικού μας εφοδιασμού ή ακόμη και σε υπέρ-ανθεκτικά παράσιτα και ζιζάνια που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.


5. Επιταχυντές Σωματιδίων
05_CERN-LHC-Alice-inner-tracker-thumb-550x430-7818

Οι επιταχυντές σωματιδίων υπάρχουν στο μυαλό όλων μας εξαιτίας του Large Hadron Collider εκτελούμενο από το CERN. Και γιατί όχι; Ακούμε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες και άλλα τέτοια (καλά, αν ποτέ το κάνουν να δουλέψει). Παρόλο που οι επιστήμονες παντού έχουν προεξοφλημένη τη πιθανότητα των εν λόγω μαύρων τρυπών να είναι επικίνδυνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες που αυτοί οι επιταχυντές απελευθερώνουν είναι τεράστιες. Είναι σχεδιασμένα για να εξερευνήσουν τα πιο βασικά στοιχεία της δημιουργίας - δεν είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι αναπάντεχο και δυνητικά καταστροφικό.


6. Νανοτεχνολογία
06_6-techs-to-end-the-world-gray-goo

Έχετε ποτέ ακούσει για επίθεση από ένα “gray goo”; Αν έχετε διαβάσει το Prey από τον Michael Crichton, τότε ανήκετε σε αυτούς που γνωρίζουν: είναι ένα σμήνος από νανορομπότ που περιτριγυρίζουν και αποσυνθέτουν οτιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί τους σε ένα μοριακό επίπεδο, μετατρέποντάς το σε λάσπη. Τα νανορομπότ του Crichton ήταν ενεργοί ανθρωποκτόνοι, αν και ακόμη και ένα "αφελές" σμήνος θα μπορούσε να επιτυχει το ίδιο. Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο να ανησυχούμε για αυτό ακόμα, αλλά η νανοτεχνολογία αυξάνεται αλματωδώς, έτσι ποιος ξέρει;


BONUS: Οτιδήποτε θα μπορούσε να υπάρχει στην περιοχή 51.
Bonus_area-51-ufo

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή 51 δεν είναι ίσως καθόλου κοντά στο συναρπαστικό για το οποίο όλοι μας πιστέψαμε, ωστόσο, εμπνέει δέος σχεδόν σε όλους και υστερία σε ορισμένους. Ακόμα, οτιδήποτε κι αν κρύβεται, δεν κατάφερε ποτέ να καταστρέψει τα πάντα. Κανένας ιπτάμενος εξωγήινος δεν προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο. Κανένα ζόμπι δεν θα εξαπλωθεί έξω από αυτό. Καλά, όχι ακόμα δηλαδή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com