Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/25/2009 10:15:00 π.μ.

6 Ακρωνύμια που έχουν μεταφραστεί λάθος.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Σίγουρα όλοι γνωρίζεται την εταιρεία αθλητικών ειδών ADIDAS. Τα αρχικά της λέξεις, υποτίθεται ότι είναι το ακρωνύμιο μια φράσης. Αλλά κατά πόσο αυτό είναι αληθές? Στην παρακάτω λίστα, σας παρουσιάζω μια συλλογή από ακρωνύμια πολύ γνωστών λέξεων και το πως αυτά είτε εσκεμμένα, είτε λόγο συγκυριών, έχουν ερμηνευτεί λάθος.

1. Posh
Υποτιθέμενη σημασία: Port out starboard home
Αυτό ο μύθος είναι αρκετά παλιός και αφορά τα ταξίδια που γινόντουσαν μεταξύ της Ινδίας και της Βρετανίας με πλοία. Οι καμπίνες της πρώτης θέσης, που απευθύνονταν στους πλούσιους Άγγλους ταξιδιώτες και οι οποίες λόγο της θέσης τους, είχαν μόνιμα σκιά, σφραγίζονταν με την λέξη POSH και ήταν περιζήτητες. Ταυτόχρονα το όνομα έγινε συνώνυμο με τη μόδα και την πολυτέλεια. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αρνηθεί επανειλημμένως την άποψη αυτή. Όμως, χάρη στην ποπ κουλτούρα, το 1968 κυκλοφόρησε από τους Chitty Chitty Bang Bang το τραγούδι "Posh" στο οποίο υπάρχει ο στίχος "port out starboard home", αναζωπυρώνοντας τον μύθο για την προέλευση της λέξης.

2. Golf
Υποτιθέμενη σημασία: Gentleman only, ladies forbidden
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει το ακρωνύμιο γκολφ, επειδή το άθλημα ήταν προνόμιο μόνο των αντρών για αρκετό καιρό. Αλλά δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό. Όσον αφορά την πραγματική καταγωγή της λέξης γκολφ, μία θεωρία λέει ότι προέρχεται από την ολλανδική λέξη KOLF, που σημαίνει ραβδί ή μπαστούνι. Αλλά και στα σκοτσέζικα υπάρχει μια παρόμοια ακουστικά λέξη, goul, που σημαίνει, χτύπημα.
Αν και δεν είναι γνωστή η προέλευση της λέξης, γνωρίζουμε ότι η πρώτη τεκμηριωμένη αναφορά της λέξης ήταν στο Εδιμβούργο το 1457, όταν ο βασιλιάς James ΙΙ απαγόρευσε το "ye golf", σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το άθλημα της τοξοβολίας.

3. Adidas
Υποτιθέμενη σημασία: All Day I Dream About Sports and/or Sex(!)Υπάρχουν δύο δημοφιλείς ψευδείς ακρωνύμια πίσω από το όνομα Adidas, την γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στα αθλητικά ενδύματα. Το πρώτο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως είναι το "All Day I Dream About Sports." Αν και φαίνεται να έχει νόημα, η φράση αυτή, επινοήθηκε χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας. Η δεύτερη, έγινε δημοφιλές, χάρης σε ένα τραγούδι των Korn το 1997 με τίτλο "ADIDAS" που μεταφράστηκε ως "All Day I Dream About Sex." Φυσικά, η λέξη Adidas δεν σημαίνει τίποτα από τα δύο αλλά απλά είναι το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή της εταιρείας, Adolph Adi Dassler. Πάρτε το μεσαίο του όνομα και τα 3 πρώτα γράμματα από το επίθετο και έχετε την λύση.

4. KISS
Υποτιθέμενη σημασία: Knights in Satan’s Service
Αν και μπορεί να μοιάζουν με "Ιππότες στην υπηρεσία του Σατανά", χάρις το μακιγιάζ τους, πρόκειται για ένα λάθος ακρωνύμιο, χωρίς καμιά υπόσταση. Η φήμη δημιουργήθηκε όταν ο Gene Simmons είπε χαριτολογώντας σε μια συνέντευξη ότι μερικές φορές αναρωτήθηκε τι γεύση έχει η ανθρώπινη σάρκα. Κατά κάποιο τρόπο, το συγκρότημα αγκάλιασε και διαιώνισε την φήμη, αρνούμενο να απαντήσει εάν λάτρευε ή όχι τον διάβολο. Όταν χρόνια αργότερα ο Simmons ρωτήθηκε γιατί επέλεξε αυτό το όνομα για το συγκρότημα, αυτός απλά απάντησε, "Γιατί απλά μας άρεσε".
Αν και είναι γνωστό ότι φτύνει αίμα στη σκηνή, ο Gene Simmons σπούδασε θεολογία(!) στο Sullivan Community College της Νέας Υόρκης.

5. Cop
Υποτιθέμενη σημασία: Constable on PatrolΗ λέξη αυτή υποτίθεται ότι ήταν ένας αργκό όρος για να περιγράψει τα χάλκινα κουμπιά των στολών του 18ου αιώνα των αξιωματικών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1840 και σήμαινε "to arrest". Σιγά-σιγά, η λέξη μετατράπηκε σε "to arrest into police custody" για να περιγράψει το πρόσωπο που κάνει τη σύλληψη. Το επακόλουθο ήταν η σημερινή τους ονομασία "coppers".

6. Bing
Υποτιθέμενη σημασία: But It’s Not Google
Για τη γνωστή νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, κυκλοφόρησε το ακρωνύμιο "But It’s Not Google", αλλά σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, το Bing, αναπαριστά τον ήχο σε κάτι που βρίσκεις. Όπως π.χ. το "Μπίνγκο".
Με την λογική αυτή, εγώ θα πρότεινα για όνομα το "Bing-Shit", γιατί δεν βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com