Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/21/2009 11:25:00 π.μ.

6 από τα πιο παράξενα γήπεδα Golf

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Εάν νομίζεται ότι όλα τα γήπεδα του golf είναι τεράστιες εκτάσεις με γρασίδι, στις οποίες υπάρχουν διάσπαρτα 18 τρύπες, η παρακάτω λίστα θα σας αλλάξει γνώμη. Τα 6 γήπεδα που σας παρουσιάζω, ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα, το καθένα για τον δικό του λόγο.

1. Brickyard Crossing Golf ResortΠρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων χωρητικότητας πίστα. Η Indianapolis Motor Speedway κατέχει την ψηλότερη θέση όσο αναφορά την υποδομή για την φιλοξενία σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων όλο το χρόνο λόγω του ότι είναι παγκοσμίως γνωστή για των 2,5 μιλίων διαδρομή της. Οι περισσότεροι όμως, αγνοούν ότι 4 τρύπες από το Brickyard Crossing Golf Resort, βρίσκονται μέσα στον χώρο της πίστας! Όλη η περιοχή περιλαμβάνει εκτός από την πίστα αγώνων και ένα γήπεδο γκολφ που το αποτελούν 18 τρύπες και οι οποίες λόγο περιορισμού του χώρου, 4 από αυτές βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του Indianapolis Motor Speedway.

2. The Legend Golf Resort
Εάν επιλέξετε να κάνετε διακοπές στην περιοχή των 22.000 εκταρίων Entabeni Safari Conservancy στη Νότια Αφρική, δοκιμάστε να παίξετε τουλάχιστον μία φορά έναν αγώνα γκολφ στο The Legend Golf Resort. εκτός από το υπέροχο τοπίο, την προσοχή κλέβει η τρύπα 19 η οποία και εύστοχα ονομάστηκε 'Extreme 19th Hole'.

Τα καλά νέα: έχετε στην διάθεση σας τρία χτυπήματα.
Τα κακά νέα: χρειάζεστε ελικόπτερο για να φτάσετε στο σημείο που θα τοποθετήσετε την μπάλα, το οποίο βρίσκεται σχεδόν μισό χιλιόμετρο πάνω από την τρύπα, κοντά στην κορυφή του βουνού Hangslip.

3. Coeur d’Alene Resort Golf
Όταν ο σχεδιαστής Scot Mills παρουσίασε το εκπληκτικό 'Coeur d’Alene Resort Golf' ήταν προφανές ότι αργά ή γρήγορα το έργο του θα κέρδιζε ένα βραβείο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτό το γήπεδο του γκολφ τόσο μοναδικό? είναι η 14η τρύπα, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αποτελεί, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της 'την πρώτη στον κόσμο par 3 τρύπα που βρίσκεται σε ένα πλωτό πράσινο νησί'. Λόγο της θέσης της, η προσέγγιση γίνεται μόνο με βάρκα.

4. Green Zone Golf Club
Υπάρχουν δύο λόγοι για να πάτε διακοπές στο 'Green Zone Golf Club'. Πρώτα απ 'όλα, εξαιτίας του ότι βρίσκεται στο Lappi της Φινλανδίας, είναι δυνατόν να παίξετε ένα γύρο, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας την εποχή του γκολφ, καθώς ο ήλιος δεν δύει για μήνες. Ο δεύτερος λόγος είναι για το γεγονός ότι οι 9 τρύπες είναι στην Φινλανδία και οι υπόλοιπες 9 στη Σουηδία! Που αλλού στον κόσμο, μπορείτε να παίξετε γκολφ σε δύο χώρες ταυτόχρονα ενώ ο ήλιος λάμπει ακόμα στις 2 το πρωί?!?

5. Coober Pedy
Το Coober Pedy είναι μια μικρή πόλη ορυχείων στη Νότια Αυστραλία. Η πλειοψηφία των κατοίκων της, ζουν υπόγεια, για να αποφύγει την αφόρητη ζέστη η οποία μαστίζει την περιοχή 12 μήνες το χρόνο. Παρόλα αυτά όμως, στην περιοχή υπάρχει και ένα γήπεδο του γκολφ! Φυσικά λόγο των συνθηκών, το γρασίδι υπάρχει στο γήπεδο μόνο στα απαραίτητα σημεία. Στην θέση που τοποθετείται η μπάλα για το χτύπημα και γύρω από την τρύπα. Επίσης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η πλειοψηφία των παιχνιδιών διεξάγονται την νύχτα με φωσφορούχες μπάλες.

6. Nullarbor Links
Αφού θα είστε στην Αυστραλία, γιατί να μην επισκεφτείτε και το Nullarbor Links; Το γήπεδο με τις 18 τρύπες εκτείνεται μόνο 1.365 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών της Νότιας Αυστραλίας. Το Nullarbor Links είναι επισήμως το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ του κόσμου, με την μέση απόσταση μεταξύ της μιας τρύπας από την άλλη να είναι περίπου 66 χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια, δύο τρύπες από τις 18 απέχουν μεταξύ τους περίπου 200 χιλιόμετρα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com