Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/04/2009 12:17:00 μ.μ.

10 από τα πιο 'παράξενα' PC games

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Μερικοί δημιουργοί παιχνιδιών είναι ένα είδος καλλιτέχνες. Κάποιοι από αυτούς ήθελαν να διαφοροποιηθούν από την μάζα, άλλοι ήθελαν να δημιουργήσουν εντύπωση και άλλοι πάλι το μυαλό τους, «στροφάριζε» λίγο διαφορετικά από το φυσιολογικό. Έτσι κάποια από τα δημιουργήματα αυτών των ιδιαίτερων ανθρώπων, ήταν σουρεαλιστικά, αστεία και κάπως πιο φιλοσοφημένα. Στην συνέχεια θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω 10 από τα πιο παράξενα παιχνίδια στην ιστορία των PC games. Βέβαια, η λίστα με τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τεράστια και δύσκολα θα σας βρει όλους σύμφωνους. Γι' αυτό και τα κριτήρια προσπάθησα να είναι όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

1. Hell: Cyberpunk thriller
Ξεκινάμε την λίστα με ένα adventure. Κάπου στο έτος 2094 η Αμερική βρίσκεται κάτω από μια φασιστική κυβέρνηση. Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η κυβέρνηση είναι η δυνατότητα να διώχνει τους παραβάτες στην ίδια την κόλαση!! Στην πραγματικότητα, οι πύλες της κόλασης έχουν ανοίξει και έχουν καταλάβει το Πεντάγωνο και την εξουσία. Η ειρωνεία είναι ότι η κοινωνία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ηθικής ανοχής που κάνεις δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Η παρουσία του παρανοϊκού James Hopper είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα.

2. Bad Mojo
Τι να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι!! καθαρόαιμο adventure στο οποίο υποδύεσαι μια κατσαρίδα. Όχι κάποια καρτουνίστικη, χαριτωμένη, πολύχρωμη Μικρή Τερέζα κατσαρίδα, αλλά μια σιχαμένη πραγματική FMV κατσαρίδα που αν την έβλεπες σπίτι σου θα είχες καταναλώσει όλο το Teza πάνω της. Έτσι πρέπει να συρθείς γύρω από βρωμερές κουζίνες, ψοφίμια ποντικών και μουχλιασμένες τροφές για να μπορέσεις να βρεις τον τρόπο να επανέλθεις στην ανθρώπινη σου μορφή.

3. Psychic detective
Είσαι ένας μέντιουμ ο οποίος γίνεσαι από την μια στιγμή στην άλλη ένας Ντετέκτιβ-Ερευνητής Παραφυσικών φαινομένων. Προσπαθείς να ξεδιαλύνεις ένα παράξενο φόνο-αυτοκτονία και για να το κάνεις αυτό πρέπει να «μπεις” κυριολεκτικά στο μυαλό κάποιων υπόπτων και να βγάλεις άκρη με την όλη ιστορία. FMV adventure από τα καλά.

4. Armed and delirious
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είσαι μια γιαγιά η οποία προσπαθεί να σώσει την οικογένεια της από ένα τον κακό Λαγό ο οποίος τους έχει απαγάγει γιατί συμπεριφέρονται άσχημα στα ζώα. Η παράξενη γιαγιά έχει για μεταφορικό μέσο ένα ιπτάμενο πλυντήριο!!! στο οποίο ταξιδεύει σε απίστευτα σουρεαλιστικούς κόσμους. Το παιχνίδι είναι μέτριο και κάπως διασκεδαστικό αλλά τελείως παράξενο.

5. Gender wars
O παιχνίδι είναι ένα κράμα Χ-Com και σωβινισμού. Στο απώτερο μέλλον τα πράγματα μεταξύ αντρών και γυναικών έχει φτάσει στο απροχώρητο: Οι άνδρες βρίσκονται σε πόλεμο με τις γυναίκες. Στο συγκεκριμένο strategy πρέπει να διαλέξεις ποια πλευρά θα παίξεις και ξεκινάς κάντοντας αποστολες οπού σκοπός σου είναι να σκοτώσεις τους στρατιώτες του αντίπαλου φύλου.

6. Catechumen
Ορίστε και ένα παιχνίδι το οποίο θα το έπαιζε ακόμη και ο Πάπας με μεγάλη ευχαρίστηση. Ο τίτλος του παιχνιδιού προέρχεται από την ελληνική λέξη “κατηχούμενος” και είναι καθαρό firsτ person action game. Στο παιχνίδι αυτό έχεις μεταφερθεί στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και με το ιερό σπαθί χτυπώντας τους «άπιστους» προσπαθείς να τους προσηλυτίσεις και να τους κάνεις Χριστιανούς καθώς και να κατατροπώσεις τα διαβολικά όντα που υπάρχουν στο παιχνίδι. Η δράση, παρόλο που είναι Action, δεν πέφτει ούτε μια σταγόνα αίμα. Το παιχνίδι υποτίθεται, βγήκε προς απάντηση για όλους αυτούς που κατακρίνουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ότι προτρέπουν τον κόσμο σε βίαιες πράξεις. Υπάρχει ένα urban legend που λέει ότι η ιδέα για το παιχνίδι δημιουργήθηκε από ένα επεισόδιο των Simpsons, οπού ο Bart έπαιζε ένα Χριστιανικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με τους γιους του Flanders.

7. Endorfun
Πώς θα μπορούσαν να περιγράψω αυτό το παιχνίδι με μια πρόταση: Φανταστείτε πως θα ήταν το TETRIS αν ο δημιουργός του είχε πειραματιστεί με LSD. Στο παιχνίδι αυτό ελέγχεις κάτι που φαίνεται ότι είναι ένας μικρός κύβος, αλλά στην πραγματικότητα είναι το “Light Body” σου (Your Lightbody is a gridwork of light and sacred geometry that brings together your physical, emotional, mental and spiritual being) που προσπαθεί να ενωθεί με κατι τετράγωνα που όμως είναι «Light Force». Το φοβερό μουσικό background έρχεται να ολοκληρώσει την όλη ψυχεδελική εμπειρία.

8. American Mcgeee Alice
Τι να πούμε τώρα για αυτό το παιχνίδι. Το original παραμύθι είναι από μόνο του μια σουρεαλιστική παράξενη κατάσταση γεμάτο κρυμμένα μυνήματα και ενδόμυχες ανησυχίες. Τώρα, στην ψυχεδελική ατμόσφαιρα του παραμυθιού, προστίθενται το μακάβριο, ο απόκοσμος φόβος και η βία! Η χώρα των θαυμάτων ήταν προϊόν της φαντασίας του παιδικού μυαλού της μικρής Αλίκης…φανταστείτε την χώρα των θαυμάτων πως διαστρεβλώνεται στο παρανοϊκό πια, μυαλό της μικρής Αλίκης που είναι τώρα κλεισμένη σε ψυχιατρείο μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών της. Η βασίλισσα των χαρτιών πιο διεστραμμένη από ποτέ, κυβερνά δεσποτικά αυτό τον κόσμο και η Αλίκη βρίσκεται πάλι εκεί να την αντιμετωπίσει.

9. Time Commando
Εκτός του οτί το σενάριο του παιχνιδιού είναι strange, είναι και ένα από τα προσωπικά αγαπημένα. Ένα virus έχει μπει σε ένα σύστημα computer και πρέπει εσύ, ο προγραμματιστής να το βρεις και να το διαγράψεις. Πως θα γίνει αυτό?? Μα πολύ φυσιολογικά θα ταξιδέψεις virtually μέσα στο χρόνο και θα αντιμετωπίσεις εχθρούς από κάθε εποχή. Τα όπλα σου, ποικίλουν και είναι ανάλογα με την χρονική περίοδο που βρίσκεσαι π.χ. στην προϊστορική περίοδο είναι ρόπαλα, στον Μεσαίωνα σπαθιά και ασπίδες, στο δεύτερο παγκόσμιο πιστόλια και ντουφέκια και στο μέλλον lazer.

10. Wolf
Ένα role playing game, στο οποίο παίρνεις τον ρόλο ενός λύκου. Τι εννοούμε δηλαδή? Είσαι ένας λύκος που βρίσκεσαι μαζί με την αγέλη σου στους διάφορους φυσικούς χώρους που ζουν οι λύκοι, δηλαδή στέπες, δάση(κατόπιν επιλογής) κ.λ.π. Εκεί πρέπει να βρίσκεις τροφή κυνηγώντας, να φυλάγεσαι από τους εχθρούς σου (από αρκούδες μέχρι τον άνθρωπο) και βεβαίως να κάνεις ότι είναι απαραίτητο για να επιβιώσεις . Το παιχνίδι είναι αρκετά ρεαλιστικό και πρέπει να λαμβάνεις υπόψη την εποχή του χρόνου. Όσοι είσαστε fun του animal planet και σας συναρπάζουν τα ντοκιμαντέρ θα σας αρέσει πολύ. Όσο για τους υπόλοιπους, θα το βρείτε απίστευτα βαρετό αλλά σίγουρα «παράξενο.»

πηγή : [link]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξέρει κάποιος από που μπορώ να βρω το wolf? μοιάζει απίστευτο..

bloggeridis είπε...

φίλε wes209, μια αναζήτηση στα γνωστά p2p, πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να το βρεις.

Ανώνυμος είπε...

ola einai asxeta

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com