Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4046471053_622f344672

Στο εργαστήριο ρομποτικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατασκευάζουν αυτόνομα αυτοκίνητα κάμποσα χρόνια. Πρόσφατα, καθιέρωσαν ένα ρεκόρ ταχύτητας εδάφους για ένα αυτοκίνητο ρομπότ - 140 mph σε ένα Audi TT-S που ονομάστηκε "Shelly". Αλλά ο επόμενος στόχος τους είναι ακόμα πιο φιλόδοξος: να κάνουν ένα αγώνα με Shelly σε χωματόδρομο με στροφές στο βουνό Pike’s Peak.
Ο Chris Dannen γράφει στην Fast Company για τις αλλαγές που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο αυτό να παίρνει τις στροφές με ασφάλεια σε υψηλές ταχύτητες:
Το νέο αυτόνομο TT-S είναι εμφανώς διαφορετικό από το Junior. Το Junior είχε επαφή με το περιβάλλον χάρη στις κάμερες που του έδιναν την δυνατότητα να βλέπει αντικείμενα και σχήματα στο δρόμο και σύγκρινε τα δεδομένα από τις κάμερες, με τα δεδομένα του GPS. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτούσε δυο ενσωματωμένα κομπιούτερ με λογισμικό Linux που διέθεταν επεξεργαστές quad-core Pentium και προγραμματίζονταν με C και C++.

Το νέο TT-S που ονομάζετε ανεπίσημα "Shelly" χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα. Δεν διαθέτει κάμερες, μόνο GPS και ένα μικρότερο σε επεξεργαστική δύναμη κομπιούτερ, το οποίο τρέχει Sun’s Java Real Time System με το λογισμικό Solaris. Γιατί όμως το έχουν κάνει αυτό??? Παρόλο που το Junior διέθετε ταχύτερους επεξεργαστές, το αυτοκίνητο χρειαζόταν περίπου 20-50 δευτερόλεπτα για να αντιδράσει στα δεδομένα που λάμβανε από τους αισθητήρες. Επειδή το Shelly τρέχει σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες ακομα και τα 20 δευτερόλεπτα ήταν μεγάλη καθυστέρηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com