Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/04/2009 10:22:00 π.μ.

Bluehenge: Το μικρό αδερφάκι του Stonehenge.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μικρό αδερφάκι του Stonehenge, ένα μόλις μίλι μακριά από το διάσημο μνημείο. Ο προϊστορικός κύκλος, ο οποίος ανασκάφτηκε σε πλήρη μυστικότητα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα της δεκαετίας στην Μ. Βρετανία.
Οι ερευνητές το ονόμασαν Bluehenge εξαιτίας του χρώματος των 27 γιγαντιαίων λίθων που κάποτε το αποτελούσαν, αλλά οι οποίοι τώρα αγνοούνται.
Το εύρημα ήδη θέτει σε αμφισβήτηση την θεωρία για το πως χτίστηκε το Stonehenge και τον λόγο ύπαρξης του. Το Bluehenge δημιουργήθηκε πριν 5.000 χρόνια - περίπου την ίδια περίοδο που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Stonehenge - και φαίνεται ότι είναι μια μικρή έκδοση του τελευταίου.
Οι δυο κύκλοι βρίσκονταν μαζί για εκατοντάδες χρόνια έως ότου το Bluehenge απογυμνώθηκε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι πέτρες του χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση του Stonehenge κατά την διάρκεια μιας εκ των πολλών ανακαινίσεων του. Το μόνο που έχει απομείνει από το πλάτους 18 μέτρων μνημείο είναι οι τρύπες των 27 μονόλιθων. Θραύσματα μπλε πετρώματος που βρέθηκαν μέσα στις τρύπες φαίνεται ότι είναι ταυτόσημα με τις μπλε πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν στο Stonehenge.
Το Bluehenge ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή Mike Parker Pearson, του πανεπιστημίου του Sheffield, ο οποίος θεωρεί ότι τα μνημεία ήταν συνδεδεμένα με τελετές ζωής και θανάτου. Ο καθηγητής Geoffrey Wainwright που βρήκε την πηγή των λίθων του Stonehenge στην Ουαλία μαζί με τον καθηγητή Darvill δήλωσε: "Αυτή η νέα ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική επειδή σχηματίζει ένα μέρος της εικόνας των τελετουργικών μνημείων στην περιοχή και βάζει το Stonehenge σε ένα πλαίσιο. Δεν στέκεται πλέον μόνο του αλλά πρέπει να ιδωθεί σε σχέση με το περιβάλλον του."
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com