Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/07/2009 09:01:00 π.μ.

Απομυθοποίηση της Ιεράς Συνδόνης του Τορίνο?

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

IMG_9397

Επιστήμονες αναπαρήγαγαν την Σινδόνη του Τορίνο - που αναφέρεται ως το ύφασμα που κάλυπτε τον Ιησού στον τάφο - και λένε ότι το πείραμα αποδεικνύει πως το κειμήλιο ήταν κατασκευασμένο από άνθρωπο. Η αναπαραγωγή έγινε χρησιμοποιώντας υλικά και μεθόδους που ήταν διαθέσιμες τον 14ο αιώνα.
Η Σινδόνη καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία γύρω στα 1360 στα χέρια ενός Γάλλου ιππότη, χρονολογία που προκάλεσε εξ αρχής τον σκεπτικισμό των επιστημόνων για την αυθεντικότητα της. Με διαστάσεις 4 μέτρα μήκος και ένα μέτρο πλάτος, υπέφερε αρκετών φθορών κατά την διάρκεια των αιώνων κυρίως από πυρκαγιές. Βρίσκεται στην κατοχή του Βατικανού και φυλάσσεται κλειδωμένη σε έναν ειδικό προστατευτικό θάλαμο στον καθεδρικό ναό του Τορίνο. Σπάνια εκτίθεται στο κοινό. Η τελευταία φορά που βγήκε δημόσια ήταν το 2000, όταν πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα θέλησαν να την δουν και η επόμενη προβολή της προγραμματίστηκε για το 2010.
Το 1988 οι επιστήμονες χρονολόγησαν την Σινδόνη με ραδιοϊσότοπα και βρήκαν ότι κατασκευάστηκε τον 13ο με 14ο αιώνα. Ωστόσο η διαμάχη συνεχίστηκε επειδή οι ειδικοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως δημιουργήθηκε ο αποχρωματισμός του υφάσματος, αποτυπώνοντας επάνω της μια αρνητική εικόνα αιώνες πριν την ανακάλυψη της φωτογραφίας.
Ο Luigi Garlaschelli, καθηγητής χημείας στο πανεπιστήμιο της Pavia που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε σε μια συνέντευξη στην La Repubblica daily ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε ένα λινό ύφασμα πλεγμένο με την ίδια τεχνική όπως η Σινδόνη και το παλαίωσαν τεχνητά θερμαίνοντας το σε έναν φούρνο και πλένοντας το με νερό. Στη συνέχεια, το ύφασμα τοποθετήθηκε σε έναν φοιτητή, που φορούσε μια μάσκα που αναπαριστούσε το πρόσωπο και τρίφτηκε με κόκκινη ώχρα , μια γνωστή χρωστική ουσία την εποχή εκείνη. Όλη η διαδικασία διήρκεσε μια εβδομάδα.
Ο Garlaschelli δήλωσε στην Repubblica ότι δεν πιστεύει πως η έρευνα αυτή θα πείσει αυτούς που πιστεύουν στην αυθεντικότητα της.
( Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και ένας σκεπτικιστής θα ήταν επιφυλακτικός απέναντι σ'αυτήν την έρευνα, μιας και χρηματοδοτήθηκε από μια ομάδα με την ονομασία CICAP ή αλλιώς Ιταλική επιτροπή για την έρευνα ισχυρισμών στον χώρο του μεταφυσικού και από έναν Ιταλικό οργανισμό αθεϊστών και αγνωστικιστών.)
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com