Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/28/2009 10:31:00 π.μ.

Ελέγχοντας τα έντομα με τηλεχειρισμό!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Η δημιουργία ενός ελεγχόμενου στρατού από έντομο, είναι μόνο ένα βήμα από την πραγματοποίηση του. Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει εμφυτευθεί επιτυχώς ηλεκτρόδια σε ένα σκαθάρι, δίνοντας τους την ευκαιρία να έχουν τον έλεγχο των κινήσεων του εντόμου εν' πτήση.
"Έχουμε αποδείξει ότι ο τηλεχειρισμός των εντόμων εν΄πτήση είναι εφικτός χάρις την εμφύτευση ενός μικροπομπού τόνωσης του νευρικού συστήματος του εντόμου. Το σύστημα αποτελείται από το σύστημα νευρική και μυϊκής διέγερσης, έναν πομποδέκτη, έναν μικροελεγκτή και μια μικροσκοπική μπαταρία."

Η έρευνα, που υποστηρίζονται από το Πεντάγωνο, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, που ονομάζεται HI-MEMS, στην οποία αναζητούνται τρόποι εμφύτευση μικρο-μηχανικών συστημάτων σε έντομα με σκοπό τον έλεγχο των κινήσεών τους.

Μια σειρά από ερευνητικές ομάδες που εργάζονται σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έχουν αναφέρει συγκεκριμένες επιτυχίες. Για παράδειγμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan έχουν τοποθετήσει εμφυτεύματα σε έναν ιπτάμενο σκόρο, αλλά οι επιστήμονες στο Berkeley φαίνεται να έχουν πετύχει εντυπωσιακό βαθμό ελέγχου πάνω στην πτήση των εντόμων. Όπως αναφέρουν, είναι σε θέση με την χρήση εμφυτευμάτων για να διεγείρουν τους νευρώνες του εγκεφάλου ενός σκαθαριού, να το κάνουν να πετάξει να σταματήσει, αλλά και να το ελέγχουν κατά την διάρκεια της πτήσης.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com