Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/12/2009 09:36:00 π.μ.

Αρχαίο Κινέζικο γιατρικό για την γρίπη των χοίρων.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Koeh-061
Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Kaohsiung της Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η ρίζα ενός φυτού που χρησιμοποιήθηκε το 1918 για την καταπολέμηση της Ισπανικής γρίπης, παράγει ένα φυσικό συστατικό εναντίων των ιών που εξολοθρεύει την γρίπη των χοίρων H1N1.
Η Ferula asafetida είναι ευρέως γνωστή ως "κοπριά του διαβόλου" λόγω των δύσοσμων χυμών της και αναπτύσσεται κυρίως στο Ιράν, το Αφγανιστάν και στην ενδοχώρα της Κίνας. Στα τεστ που διεξήχθησαν στα χημικά συστατικά που περιέχονται στο απόσταγμα του φυτού, οι επιστήμονες Fang-Rong Chang και Yang-Chan Wu ανακάλυψαν ότι κάποια από αυτά ήταν ποιο ικανά να εξολοθρεύσουν τον ιό H1N1 από μια οποιαδήποτε συνταγή γνωστών φαρμάκων κατά του ιού.
Το φυτό έχει μακρά ιστορία στην Κινέζικη ιατρική και ανήκει σε ένα γένος φυτών που περιέχει πάνω από 230 φυσικά ιατρικά συστατικά. Γνώριζαν ήδη ότι η ρίζα του φυτού χρησιμοποιήθηκε ως βασικό γιατρικό για την γρίπη του 1918 και έτσι θέλησαν να δουν αν περιέχει κάποιο οργανικό συστατικό που θα δρούσε πραγματικά εναντίων των ιών. Χρησιμοποιώντας φυτά που αγόρασαν από ένα Κινέζικο κατάστημα βοτάνων στην Ταϊπέι, ανακάλυψαν αρκετά αντι-ιυκά συστατικά που εξολόθρευσαν τον ιό H1N1.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής χημικής εταιρίας φυσικών προϊόντων, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα συστατικά "μπορεί να είναι κάποια πολλά υποσχόμενα βασικά συστατικά για την ανάπτυξη καινούργιων φαρμάκων" κατά αυτού του τύπου γρίπης.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com