Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

icarus
Μετά τους Ισπανούς μαθητές από το σχολείο Bisbal στην Καταλονία, που κατάφεραν να τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες από το διάστημα χρησιμοποιώντας εξοπλισμό δικής τους επινόησης, η ομάδα του MIT με την επωνυμία Icarus κατάφερε το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας πολύ κοινά υλικά και για κόστος που δεν ξεπερνά τα 150 δολάρια.
Οι φοιτητές του MIT δημοσίευσαν ολόκληρη την λίστα με τα υλικά, που περιλαμβάνει ένα τηλέφωνο Motorola i290 με GPS, έναν φορτιστή κινητού και βασικά υλικά όπως εφημερίδα, μονωτική ταινία και ένα πλαστικό ψυγείο μπύρας.
"Αγοράσαμε έναν φορτιστή για κινητά με μπαταρίες ΑΑ προκειμένου να διατηρήσουμε την ενέργεια του τηλεφώνου σε όλη τη διάρκεια της πτήσης και χρησιμοποιήσαμε μπαταρίες λιθίου Energizer (που λειτουργούν σε θερμοκρασίες εως -4 βαθμούς Κελσίου)".
Μια κάμερα Canon A470 στην οποία είχε φορτωθεί το firmware ανοικτού κώδικα CHDK που επέτρεπε να λαμβάνει φωτογραφίες κάθε 5 δευτερόλεπτα σε ταχύτητα κλείστρου 1/800, επέτρεψε στους φοιτητές να συλλάβουν όλο το ταξίδι του μπαλονιού από την εκτόξευση έως την περισυλλογή του. Το CHDK δίνει την δυνατότητα στην κάμερα για πολλά χρήσιμα κόλπα και αξίζει να το δείτε ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να τραβήξετε φωτογραφίες από το διάστημα.
Το μπαλόνι απελευθερώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από το Sturbridge της Μασαχουσέτης φτάνοντας σε ύψος τα 17.5 μίλια και στην συνέχεια επέστρεψε στην γη, 20 μίλια μακριά από το σημείο εκκίνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com