Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/19/2009 07:53:00 μ.μ.

Παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης για χάρτινο αεροπλανάκι.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Ένας Γιαπωνέζος μηχανικός, ο Takyo Toda, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου πτήσης για χάρτινο αεροπλανάκι, κρατώντας την 10 εκατοστών κατασκευή του στον αέρα για 27,9 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια δήλωσε ότι το επίτευγμα του ήταν απλώς το πρώτο βήμα της φιλοδοξίας του να πετάξει ένα χάρτινο αεροπλανάκι από το διάστημα.
Ο Takyo Toda, που είναι πρόεδρος του ιαπωνικού συνδέσμου αεροπλάνων Origami, εκτέλεσε την προσπάθεια του σε διαγωνισμό που διεξήχθη στην Hiroshima τον Απρίλιο και τώρα επιβεβαιώθηκε από τα ρεκόρ Guinness ως η πτήση χάρτινου αεροπλάνου με την μεγαλύτερη διάρκεια.
"Νόμιζα ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν αδύνατο να σπάσει, αλλά το κλειδί για να το ξεπεράσω ήταν στο από πόσο ψηλά το πετάς", είπε ο Toda στην εφημερίδα Daily Telegraph. Όσον αφορά την γέννηση της ιδέας του για πτήση από το διάστημα, είπε ότι "πριν από 30 χρόνια, είδα ένα διαστημόπλοιο της NASA να επιστρέφει στη γη, έχοντας το ίδιο σχήμα με ένα χάρτινο αεροπλάνο". Ισχυρίζεται ότι είχε κατασκευάσει ένα χάρτινο αεροπλάνο με σχεδόν ταυτόσημη τριγωνική κατασκευή, τρία ή τέσσερα χρόνια πριν η NASA αποκαλύψει το δικό της διαστημικό όχημα.
Όντας ιδρυτής του συνδέσμου Origami από το 1980, έχει συγκεντρώσει γύρω του επιστήμονες και καθηγητές και τελικώς ανταμείφθηκε πέρυσι όταν η ιαπωνική υπηρεσία αεροναυτικής και διαστήματος ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει μια τρίχρονη μελέτη επάνω στην ιδέα του με 90 εκατομμύρια γιεν.
"Αν αποδειχθεί ότι ένα χάρτινο αεροπλανάκι μπορεί να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της γης και να αιωρηθεί πίσω με ασφάλεια, η επιστημονική κοινότητα θα κερδίσει πολύτιμα δεδομένα για την αεροδυναμική. Αυτή η γνώση θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτιώσεις στον σχεδιασμό των διαστημοπλοίων στο μέλλον, αφού θα αποδείκνυε ότι ακόμη και πολύ ελαφρά υλικά μπορούν να αντέξουν στις απαιτήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας".
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com