Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/20/2011 01:17:00 μ.μ.

Γυναίκα νάνος ζητάει αποζημίωση από τα Starbucks

Αναρτήθηκε από fenomeno69

"Η Starbucks στο σκαμνί επειδή απέλυσε γυναίκα που πάσχει από νανισμό. Δούλεψε μόλις τρεις μέρες και όταν ζήτησε βοήθεια την απέλυσαν."


Μόλις τρεις μέρες πρόλαβε να σερβίρει καφέδες σε υποκατάστημα του Starbucks, στο Τέξας.Πριν από δύο χρόνια, η Αμερικανίδα Ελσα Σάλαρντ που πάσχει από νανισμό αναζήτησε μια θέση εργασίας στη γνωστή αλυσίδα καφέ και προσλήφθηκε αμέσως. Καθώς όμως ο πάγκος ήταν αρκετά ψηλός γι' αυτήν, η Σάλαρντ ζήτησε τη βοήθεια του προϊσταμένου της. Εκείνος, πάλι, αντί να ανταποκριθεί στο αίτημά της την απέλυσε, με το δικαιολογητικό ότι αποτελεί πιθανό κίνδυνο για τους πελάτες και το υπόλοιπο προσωπικό. Δύο χρόνια αργότερα, η Σάλαρντ αποδεικνύεται πράγματι κίνδυνος, αλλά για την επιχείρηση: η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η Starbucks βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο δαπανηρών προστίμων. Και μπορεί η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ, με τα 11.500 υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, να υπερασπίζεται την άψογη μεταχείριση και τις ίσες ευκαιρίες που παρέχει στους υπαλλήλους της όλων των βαθμίδων, όμως η Σάλαρντ σε αυτή τη δύσκολη μάχη έχει στο πλευρό της τις αμερικανικές Αρχές. Σύμφωνα με την Πράξη για τους Αμερικανούς με Αναπηρία που θεσπίστηκε το 1990, οι Αμερικανοί εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σε «τροποποιήσεις στο εργασιακό περιβάλλον, οι οποίες να καθιστούν εφικτό στο άτομο που διαθέτει τα προσόντα, αλλά πάσχει από κάποιου είδους αναπηρία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της θέσης αυτής». Βάσει αυτού, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως η εταιρεία παραβίασε τον νόμο, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εισηγηθεί τη χρήση σκάλας ως απαραίτητη. «Η Starbucks αρνήθηκε κατηγορηματικά να συζητήσει το αίτημα της κ. Σάλαρντ. Απεναντίας, την απέλυσαν», τονίζει ένας από τους δικηγόρους της και μέλος της αμερικανικής Επιτροπής Ίσων Εργασιακών Ευκαιριών. Γιατί όμως η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη της Σάλαρντ, εφόσον μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, ενώ ακόμη πιο περίπλοκη κάνουν την υπόθεση οι ισχυρισμοί της Starbucks ότι σε άλλα καταστήματα απασχολούνται άνθρωποι με νανισμό χωρίς κανείς να έχει παραπονεθεί μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι της Σάλαρντ θα πολεμήσουν για μια γενναία αποζημίωση και οι πιθανότητες να κερδίσουν είναι πολλές.

Εξέλιξη, την οποία - ίσως - η εταιρεία να είχε αποφύγει μ' ένα απλό σκαμνί.


Πηγή: link

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com