Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/09/2011 03:24:00 μ.μ.

Τον έστειλαν χωρίς προειδοποίηση στη Φουκουσίμα

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν ιάπωνα εργάτη, ο οποίος εστάλη για να εργαστεί, χωρίς προειδοποίηση, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μεσούσης της πυρηνικής κρίσης και ενώ δεν είχε δηλώσει εθελοντής, έγινε γνωστό από τον υπηρεσία που τον προσέλαβε. Περίπου μια εβδομάδα μετά το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου, ο 60χρονος εργάτης υπέγραψε συμβόλαιο ενός μήνα για να εργαστεί ως οδηγός ενός φορτηγού δέκα τόνων στην περιφέρεια Μιγιάγκι, βορείως της Φουκουσίμα. Όμως, την πρώτη ημέρα της εργασίας υποχρεώθηκε να οδηγήσει το φορτηγό στο σταθμό της Φουκουσίμα.

«Ήλθε σε επαφή μαζί μας και αναρωτιόταν εάν πρέπει να συνεχίσει την εργασία του», δήλωσε ο Σατόσι Χοσίνο, του κέντρου απασχόλησης του Νισιράκι, στην Οζάκα.

Ενώ ο 60χρονος είχε προσληφθεί ως οδηγός του φορτηγού, αυτό που τού ζητήθηκε να κάνει στη συνέχεια ήταν να τοποθετήσει μάνικες στα οχήματα που έριχναν νερό στους αντιδραστήρες 5 και 6. Πάντως ο 60χρονος αυτός τίμησε το συμβόλαιό του ως το τέλος. Ο εργοδότης του, μια επιχείρηση της περιφέρειας Ζιφού στην κεντρική Ιαπωνία, επικαλέσθηκε για το λάθος αυτό τις επιμελητειακές δυσκολίες μετά το σεισμό, μια περίοδο κατά την οποία επιστρατεύονταν συνεχώς εργάτες για τις πρώτες ανάγκες της διαδικασίας ανοικοδόμησης στις πληγείσες περιοχές. «Δεδομένων των συνθηκών εργασίας, ο άνθρωπος αυτός ίσως εξετέθη στη ραδιενέργεια, η οποία μπορεί να τού προκαλέσει προβλήματα υγείας στο μέλλον», υπογράμμισε ο Χοσίνο. Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αναφέρθηκε σε μια ακόμα περίπτωση ενός επίσης 60χρονου εργάτη, ο οποίος εστάλη στο σταθμό της Φουκουσίμα για την ίδια εργασία, χωρίς προειδοποίηση. Ο εργάτης αυτός εργάσθηκε δυο εβδομάδες στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι και πληρώθηκε διπλό ημερομίσθιο από αυτό που είχε συμφωνηθεί αρχικά.

Πηγή: link

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com