Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/12/2010 11:14:00 π.μ.

Γρύλος πρωταθλητής στο... μέγεθος των όρχεων

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Νέος κάτοχος ενός κάπως ασυνήθιστου παγκοσμίου ρεκόρ στο ζωικό βασίλειο είναι ένα είδος τριζονιού, που, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, διαθέτει τους μεγαλύτερους όρχεις αναλογικά με το μέγεθος του σώματος του.Το προτέρημά του αυτό το τριζόνι το αξιοποιεί δεόντως, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ζευγαρώνει με πολλά θηλυκά στη σειρά και με ταχύτητα.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το συγκεκριμένο έντομο, το Platycleis affinis το οποίο ανήκει στις τεττιγονίες και είναι συγγενικό της ακρίδας, διαθέτει όρχεις που αποτελούν το 14% του συνολικού βάρους του.

Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν μια μύγα δροσόφιλα, οι όρχεις της οποίας στα αρσενικά φτάνουν το 10,6% του βάρους του σώματός τους.

Οι μελέτες στα έντομα επιβεβαιώνουν ότι το μέγεθος των όρχεων των αρσενικών σχετίζεται με το κατά πόσο σε ένα είδος τα θηλυκά ζευγαρώνουν πολλές φορές με διαφορετικούς συντρόφους κάθε φορά, δημιουργώντας κλίμα σεξουαλικού ανταγωνισμού γύρω τους. Όσους περισσότερους συντρόφους έχει το θηλυκό, τόσο τείνουν συνήθως να μεγαλώνουν τα όργανα αναπαραγωγής του αρσενικού.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com